Fant terrortunnel under FN-skole

Det er ikke første gang Hamas bruker skolebarn som menneskelige skjold.
Hamas skal ha gravd en terrortunnel under en FN-skole på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Nylig ble av det avdekket at terrorister på Gazastripen har gravd en tunnel under en av skolene til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), skriver Jerusalem Post. Tunnelene blir brukt av terrorister til å gjemme seg, produsere og oppbevare raketter og andre terrorvirksomheter.

Når Hamas bygger sin militære infrastruktur under barneskoler og tett på andre sivile områder, så bruker de uskyldige mennesker som levende skjold.

Under Gaza-krigen i 2014 brukte Hamas FN-skolene til å lagre våpen.

Barneskolen var ett av to anlegg til UNRWA som ble skadet i løpet av den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas som ble avsluttet 21. mai. Etter krigen oppdaget FN-organisasjonen det som så ut til å være et hulrom og en mulig tunnel på ett av stedene som ble bombet i løpet av krigen.

«Dybden på hulrommet er omtrent 7,5 meter under skolens overflate. UNRWA oppdaget eksistensen av en mulig tunnel i sammenheng med etterforskningen av luftangrepet», skriver de i en pressemelding.

De fordømmer de palestinske terrorgruppene som bygget tunnelen under skolen deres, men kritiserer også Israel å ha angrepet tunnelen. Angrepet på tunnelen skal angivelig også ha ført til skader på skolen.

«UNRWA fordømmer på det sterkeste eksistensen og potensielt bruk av slike tuneller under skolene av palestinske væpnede grupper. Det er uakseptabelt at elever og ansatte settes i fare på en slik måte», skriver UNRWA.

Uttalelsene til UNRWA kommer etter at UNRWA-sjefen på Gazastripen, Matthias Schmale, ble erklært persona non grata. Schmale måtte forlate Gaza etter at Hamas «ikke lenger kunne garantere for hans sikkerhet».

UNRWA-sjefen ble erklært uønsket etter at han uttalte at de israelske luftangrepene var presise og at de ikke var ment å ramme sivile.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise