Tallene som viser at du (nok en gang) ikke kan ta FN seriøst

FNs generalforsamling vedtok 14 anti-israelske resolusjoner i 2021 mot 4 til resten av verden.
Over 70 prosent av resolusjonene til FNs generalforsamling i 2021 var rettet mot den jødiske staten. (Foto: FN)

FNs generalforsamling avsluttet nylig sine aktiviteter for året 2021. Og nok en gang kan vi konkludere med at vi har lagt bak oss et år hvor Israel har vært generalforsamlingens skyteskive, med fordømmelser og resolusjoner mot den jødiske staten som er totalt uforholdsmessig i forhold til andre land.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

Senest 17. desember vedtok generalforsamlingen to anti-israelske resolusjoner. Det var noe av det siste generalforsamlingen gjorde i år.

Totalt vedtok FNs generalforsamling 14 anti-israelske resolusjoner i 2021, mens det bare ble vedtatt fire resolusjoner mot fire av de resterende 194 landene til sammen. Det var én resolusjon hver mot Nord-Korea, Iran, Myanmar og Russland. Et resolusjonsforslag rettet mot Syria ble utsatt.

UN Watch, en FN-kritisk ikke-statlig organisasjon som holder til i Genève, reagerer kraftig på FNs generalforsamlings ensidige fordømmelse mot Israel.

– FNs angrep på Israel med strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer, som leder organisasjonen UN Watch, før han fortsetter:

– Det er absurd at i 2021, av rundt 20 resolusjoner fra generalforsamlingen som kritiserte land, så var 14 av dem – 70% – fokusert på ett eneste land: Israel. Det er ingen tvil om at hensikten med de skjeve fordømmelsene er å demonisere den jødiske staten, forteller Neuer.

Han mener de ensidige angrepene på Israel svekker tilliten til FN-systemet.

– FNs uforholdsmessige angrep på den jødiske staten undergraver troverdigheten til det som skal være et upartisk internasjonalt organ. Når Generalforsamlingen gir etter for politisering og selektivitet ved å diskriminere Israel, så bryter det med FN-paktens garanti om likebehandling av alle nasjoner, enten de er store eller små, sier lederen av UN Watch.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise