“Verdens verste krig”

"1000 drepte hver dag. 31.000 hver måned. 365.000 hvert år. Det er de voldsomme tapstallene i en konflikt som ikke lenger er en offisiell krig, men som likevel er den dødeligste konflikten i verden.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

“1000 drepte hver dag. 31.000 hver måned. 365.000 hvert år. Det er de voldsomme tapstallene i en konflikt som ikke lenger er en offisiell krig, men som likevel er den dødeligste konflikten i verden.

Det er den USA-baserte organisasjonen International Rescue Committee som har kommet fram til tallene etter å ha samlet inn data over dødsfall fra 19.500 husstander i det østlige Kongo det siste året.
Nesten alle dør på grunn av sykdommer og underernæring som kunne vært forhindret om konfliktnivået hadde vært trappet ned til nivået i resten av Kongo.
Halvparten av dem som dør er barn under fem år, viser studien.”

En av forfatterne av rapporten forteller at hver iraker i år har fått 1.100 kroner i nødhjelp fra resten av verden. Kongo har fått 18 kroner per person.

– Hvor mange uskyldige kongolesere må bukke under før verden begynner å bry seg? spør han.

Så langt har vi gjengitt etter Dagbladet. Våre kommentarer:
Som vanlig har det ikke noen særlig interesse om folk i fattige land dør i stor skala dersom ikke jøder (eller kristne amerikanere) kan få skylden for det.

Dette har vi tatt med her som et eksempel på en konflikt av langt større omfang enn konflikten mellom Israel og araberne nesten ikke blir dekket i det hele tatt. Ifølge tallene fra Dagbladet dør nesten dobbelt så mange per uke som de som er drept under over 4 års krig mellom palestinerne og Israel.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel“Psst! Intifadaen er over”
Neste artikkelGodkjente forhandlinger med Likud
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise