Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Verdens verste krig»

"1000 drepte hver dag. 31.000 hver måned. 365.000 hvert år. Det er de voldsomme tapstallene i en konflikt som ikke lenger er en offisiell krig, men som likevel er den dødeligste konflikten i verden.

«1000 drepte hver dag. 31.000 hver måned. 365.000 hvert år. Det er de voldsomme tapstallene i en konflikt som ikke lenger er en offisiell krig, men som likevel er den dødeligste konflikten i verden.

Det er den USA-baserte organisasjonen International Rescue Committee som har kommet fram til tallene etter å ha samlet inn data over dødsfall fra 19.500 husstander i det østlige Kongo det siste året.
Nesten alle dør på grunn av sykdommer og underernæring som kunne vært forhindret om konfliktnivået hadde vært trappet ned til nivået i resten av Kongo.
Halvparten av dem som dør er barn under fem år, viser studien.»

En av forfatterne av rapporten forteller at hver iraker i år har fått 1.100 kroner i nødhjelp fra resten av verden. Kongo har fått 18 kroner per person.

– Hvor mange uskyldige kongolesere må bukke under før verden begynner å bry seg? spør han.

Så langt har vi gjengitt etter Dagbladet. Våre kommentarer:
Som vanlig har det ikke noen særlig interesse om folk i fattige land dør i stor skala dersom ikke jøder (eller kristne amerikanere) kan få skylden for det.

Dette har vi tatt med her som et eksempel på en konflikt av langt større omfang enn konflikten mellom Israel og araberne nesten ikke blir dekket i det hele tatt. Ifølge tallene fra Dagbladet dør nesten dobbelt så mange per uke som de som er drept under over 4 års krig mellom palestinerne og Israel.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart