Israels spesielle stilling

Jødene er et spesielt folk. Det som er lovlig for andre nasjoner er forbudt for jøder.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Andre nasjoner driver ut tusenvis, til og med millioner av folk, og det medfører ikke noe flyktningproblem. Russerne gjorde det, Polen og Tsjekkoslovakia gjorde det, Tyrkia kastet ut millioner av grekere, og Algerie en million franskmenn. Indonesia kastet ut et ukjent antall kinesere – og ingen sier et ord om flyktninger. Men i Israels tilfelle har de arabiske flyktningene blitt evige flyktninger.

Alle insisterer på at Israel må ta tilbake hver eneste araber. Arnold Toynbee hevder fordrivelse av araberne er en forbrytelse verre enn noen utført av nazistene.

Andre nasjoner dikterer fredsbetingelsene når de er seirende på slagmarken. Men når Israel seirer må de kjempe for å få fred. Alle forventer at jødene skal være de eneste sanne kristne i denne verden.

Andre nasjoner overlever og kommer seg til hektene igjen etter et nederlag, skulle Israel lide nederlag vil staten bli ødelagt. Hadde Nasser seiret i juni [1967] ville han ha strøket Israel av kartet, og ingen ville ha løftet en finger for å redde jødene.

Ingen løfter til jødene fra noen regjering, inkludert vår egen [den amerikanske], er verdt papiret det er skrevet på. Det opprører folk over hele verden når folk dør i Vietnam eller når to svarte blir henrettet i Rhodesia. Men da Hitler slaktet jøder var det ingen som protesterte mot ham.

Svenskene, som er klar til å bryte diplomatiske forbindelser med Amerika for det vi gjør i Vietnam, ga ikke en eneste lyd fra seg da Hitler slaktet jødene. De sendte Hitler den beste jernmalm og kulelager og reparerte hans tog med soldater til Norge.

Jødene er alene i verden. Dersom Israel overlever, vil det være ene og alene ved jødisk innsats, og jødiske ressurser. Likevel er Israel på dette tidspunkt den eneste allierte vi kan stole helt på. Vi [USA] kan stole mer på Israel enn Israel kan stole på oss. Man kan bare forestille seg hva som ville skjedd sist sommer dersom araberne og deres russiske støttespillere hadde vunnet krigen. Da forstår man hvor avgjørende Israels overlevelse er for Amerika og Vesten generelt.

Jeg har en uro for framtiden som ikke vil slippe meg; som det går med Israel vil det gå med oss alle. Skulle Israel gå under vil Holocaust være over oss.

Bakgrunn:
Denne artikkelen, Israel’s Peculiar Position, stod på trykk i Los Angeles Times 26. mai 1968. Eric Hoffer (bildet) var en amerikansk filosof og forfatter. Han levde fra 1902 til 1983. Oversatt av Conrad Myrland.

Forrige artikkelErekat: – Abbas tilbød ikke landbytte
Neste artikkelFishman: – Ingen krig denne sommeren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.