– Grass-dikt er skammelig

Statsminister Benjamin Netanyahu slår tilbake mot den tyske forfatteren Günter Grass: "Det er Iran, ikke Israel, som truer med å ødelegge andre land."
Den tyske forfatteren Günter Grass var i sin ungdom medlem av Waffen SS. (Foto: flickr.com)
Den tyske forfatteren Günter Grass var i sin ungdom medlem av Waffen SS. (Foto: flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Statsminister Benyamin Netanyahu fordømte den tyske forfatteren Günter Grass og diktet han nylig publiserte, som angriper Israel og sier landet er en trussel mot verdensfreden.

– Den skammelige sammenlikningen Grass gjorde mellom Israel og Iran, sier veldig lite om Israel, men meget mye om Grass, sa Netanyahu torsdag.

– Hvorfor sier jeg kun nå […] at atommakten Israel setter en skjør verdensfred i fare? Fordi det må bli sagt, det som kanskje er for sent å si i morgen, skriver Grass i sitt nye dikt, som ble publisert på tysk i avisen Sueddeutsche Zeitung. Diktet skapte rabalder både i Israel og i Tyskland.

Ikke Israel som truer andre land
– Det er Iran, ikke Israel, som truer med å ødelegge andre land. Det er Iran, ikke Israel, som støtter terrororganisasjoner, som skyter raketter mot uskyldige sivile. Det er Iran, ikke Israel, som støtter den syriske massakren. Det er Iran, ikke Israel, som kaster stein mot kvinner, henger homoseksuelle og brutalt undertrykker titusenvis av sine borgere, sa Netanyahu i respons til diktet.

Netanyahu snakket også om det faktum at for seks år siden innrømmet Grass at han hadde vært medlem av Waffen SS i sin ungdom.

– I seks tiår skjulte Grass sin fortid, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at han ser på den eneste jødiske staten i verden som en trussel mot verdensfreden og er i mot dens evne til selvbeskyttelse, sa Netanyahu.

Statsministeren oppfordret “ærlige folk rundt om i verden om å hardt fordømme disse skammelige og uvitende uttalelsene.”

Grass er i tillegg til sitt forfatterskap kjent for å være kritisk til vestlige militærintervensjoner, slik som i Irak. I diktet «Det som må bli sagt» fordømte han også tyske våpensalg til Israel. Flere aviser trykket diktet onsdag.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise