Israel gir ut “velkomstbrev” til aktivister

"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Brevet fra Israel er svært sarkastisk og gjør narr av de pro-palestinske aktivistenes trang til å demonstrere mot “Midtøstens eneste demokrati”.

– Kjære aktivist. Vi setter på pris på at du har valgt å gjøre Israel til ditt hovedobjekt når det gjelder dine humanitære bekymringer. Vi vet at det også finnes mange andre gode kandidater, heter det i innledningen.

For eksempel, skriver statsministerens kontor videre, “kunne dere protestert mot det syriske regimets daglig nedslakting av sine egne borgere, som har kostet tusenvis av liv.” Eller mot “det iranske regimets brutale maktbruk mot uenighet, eller deres støtte til terror verden over.” Eller de kan eventuelt “valgt å protestere mot Hamas-styret  på Gaza der terrorgrupper utfører dobbelt opp med menneskeforbrytelser, gjennom å skyte raketter mot sivile og forsvare seg bak sivile.”

– Men i stedet har dere valgt å protestere mot Israel, Midtøstens eneste demokrati, der kvinner er likestilt, pressen kritiserer regjeringen, menneskerettighetsorganisasjoner kan operere fritt, religiøs frihet er beskyttet og hvor ingen minoriteter lever i frykt.

Videre ber myndighetene aktivistene om å oppsøke “virkelige problemer” ellers i verden, og “komme tilbake til oss og dele erfaringene deres.”

Det kan også se ut som at Israel har tenkt å gjøre alvor av sine trusler om å sende aktivistene på første fly hjem igjen der de kom fra, skriver Jerusalem Post. Siste linje i brevet lød nemlig: “Ha en fin flytur!”

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag