Israel gir ut “velkomstbrev” til aktivister

"Flytilla-aktivistene" som ankommer Tel Aviv i morgen, vil motta et brev fra israelske myndigheter, som stiller spørsmål ved deres trang til å protestere mot Israel istedet for Syria, Iran eller Hamas.
"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Brevet fra Israel er svært sarkastisk og gjør narr av de pro-palestinske aktivistenes trang til å demonstrere mot “Midtøstens eneste demokrati”.

– Kjære aktivist. Vi setter på pris på at du har valgt å gjøre Israel til ditt hovedobjekt når det gjelder dine humanitære bekymringer. Vi vet at det også finnes mange andre gode kandidater, heter det i innledningen.

For eksempel, skriver statsministerens kontor videre, “kunne dere protestert mot det syriske regimets daglig nedslakting av sine egne borgere, som har kostet tusenvis av liv.” Eller mot “det iranske regimets brutale maktbruk mot uenighet, eller deres støtte til terror verden over.” Eller de kan eventuelt “valgt å protestere mot Hamas-styret  på Gaza der terrorgrupper utfører dobbelt opp med menneskeforbrytelser, gjennom å skyte raketter mot sivile og forsvare seg bak sivile.”

– Men i stedet har dere valgt å protestere mot Israel, Midtøstens eneste demokrati, der kvinner er likestilt, pressen kritiserer regjeringen, menneskerettighetsorganisasjoner kan operere fritt, religiøs frihet er beskyttet og hvor ingen minoriteter lever i frykt.

Videre ber myndighetene aktivistene om å oppsøke “virkelige problemer” ellers i verden, og “komme tilbake til oss og dele erfaringene deres.”

Det kan også se ut som at Israel har tenkt å gjøre alvor av sine trusler om å sende aktivistene på første fly hjem igjen der de kom fra, skriver Jerusalem Post. Siste linje i brevet lød nemlig: “Ha en fin flytur!”

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise