Israel gir ut “velkomstbrev” til aktivister

“Flytilla-aktivistene” som ankommer Tel Aviv i morgen, vil motta et brev fra israelske myndigheter, som stiller spørsmål ved deres trang til å protestere mot Israel istedet for Syria, Iran eller Hamas.

"Flytilla-demonstrantene" vil ankomme Ben Gurion flyplass (bildet) utover søndagen. (Foto: Michael Summers)

Brevet fra Israel er svært sarkastisk og gjør narr av de pro-palestinske aktivistenes trang til å demonstrere mot “Midtøstens eneste demokrati”.

– Kjære aktivist. Vi setter på pris på at du har valgt å gjøre Israel til ditt hovedobjekt når det gjelder dine humanitære bekymringer. Vi vet at det også finnes mange andre gode kandidater, heter det i innledningen.

For eksempel, skriver statsministerens kontor videre, “kunne dere protestert mot det syriske regimets daglig nedslakting av sine egne borgere, som har kostet tusenvis av liv.” Eller mot “det iranske regimets brutale maktbruk mot uenighet, eller deres støtte til terror verden over.” Eller de kan eventuelt “valgt å protestere mot Hamas-styret  på Gaza der terrorgrupper utfører dobbelt opp med menneskeforbrytelser, gjennom å skyte raketter mot sivile og forsvare seg bak sivile.”

– Men i stedet har dere valgt å protestere mot Israel, Midtøstens eneste demokrati, der kvinner er likestilt, pressen kritiserer regjeringen, menneskerettighetsorganisasjoner kan operere fritt, religiøs frihet er beskyttet og hvor ingen minoriteter lever i frykt.

Videre ber myndighetene aktivistene om å oppsøke “virkelige problemer” ellers i verden, og “komme tilbake til oss og dele erfaringene deres.”

Det kan også se ut som at Israel har tenkt å gjøre alvor av sine trusler om å sende aktivistene på første fly hjem igjen der de kom fra, skriver Jerusalem Post. Siste linje i brevet lød nemlig: “Ha en fin flytur!”

 

Forrige artikkelYtringsfrihet på Vestbredden
Neste artikkelSikkerhetsrådet sender observatører til Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no