Israel fornøyd med håndtering av “flytillasak”

Kun to pro-palestinske demonstranter har så langt søndag sluppet igjennom sikkerhetskontrollen på Ben Gurion flyplass, mens 43 har blitt sendt hjem igjen.

Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitz var svært fornøyd med måten sikkerhetsvaktene på Ben Gurion klarte å forhindre innreise til “flytilla-aktivistene” som ankom Israel søndag. Politiet maktet også å sørge for at “flyplassen fungerte som normalt”, sa han til Yedioth Aharonoth.

48 aktivister har til nå landet i Israel, hvor av kun to har sluppet igjennom sikkerhetssystemet. Aharonovitz rettet også en takk til flyselskapene som kansellerte et hundretalls billetter for aktivister som var ventet å delta på demonstrasjonene.

Flere aktivister vil trolig ankomme Israel utover dagen.

Kaller det en “suksess”
De to pro-palestinske aktivistene som kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og videre til Vestbredden, sier til Ha’aretz at de ble “behandlet som kriminelle” både på Ben Gurion og av politiet i Frankrike.

– Det er veldig frustrerende og overraskende at franske myndigheter samarbeidet med Israels påstander og deres propaganda, hevder de.

Fordømmer Israels “flytillarespons”
Flere israelske politikere på venstresiden er opprørt over måten israelske myndigheter har valgt å løse flytillasaken på. En av dem er partileder for Meretz, Zehava Gal-On. Hun reagerer på at aktivistene som ankom Israel ble svartelistet. Gal-On mener dette forsterker det hun oppfatter som “delegitimeringen av Israel”.

– Israels sikkerhet og styrke ville ikke blitt skadet av et par hundre mennesker som ankommer landet. Istedet […] er regjeringens respons hysterisk og tjener kun interessene til dem som delegitimerer Israel, argumenterer hun.

Forrige artikkel50 prosent nedgang i dødelige hjerteinfarkt i Israel
Neste artikkel– 40 prosent av svartelistede ikke Flytilla-demonstranter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no