Israel fornøyd med håndtering av “flytillasak”

Kun to pro-palestinske demonstranter har så langt søndag sluppet igjennom sikkerhetskontrollen på Ben Gurion flyplass, mens 43 har blitt sendt hjem igjen.
Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitz var svært fornøyd med måten sikkerhetsvaktene på Ben Gurion klarte å forhindre innreise til “flytilla-aktivistene” som ankom Israel søndag. Politiet maktet også å sørge for at “flyplassen fungerte som normalt”, sa han til Yedioth Aharonoth.

48 aktivister har til nå landet i Israel, hvor av kun to har sluppet igjennom sikkerhetssystemet. Aharonovitz rettet også en takk til flyselskapene som kansellerte et hundretalls billetter for aktivister som var ventet å delta på demonstrasjonene.

Flere aktivister vil trolig ankomme Israel utover dagen.

Kaller det en “suksess”
De to pro-palestinske aktivistene som kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og videre til Vestbredden, sier til Ha’aretz at de ble “behandlet som kriminelle” både på Ben Gurion og av politiet i Frankrike.

– Det er veldig frustrerende og overraskende at franske myndigheter samarbeidet med Israels påstander og deres propaganda, hevder de.

Fordømmer Israels “flytillarespons”
Flere israelske politikere på venstresiden er opprørt over måten israelske myndigheter har valgt å løse flytillasaken på. En av dem er partileder for Meretz, Zehava Gal-On. Hun reagerer på at aktivistene som ankom Israel ble svartelistet. Gal-On mener dette forsterker det hun oppfatter som “delegitimeringen av Israel”.

– Israels sikkerhet og styrke ville ikke blitt skadet av et par hundre mennesker som ankommer landet. Istedet […] er regjeringens respons hysterisk og tjener kun interessene til dem som delegitimerer Israel, argumenterer hun.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise