– 40 prosent av svartelistede ikke Flytilla-demonstranter

Dagen derpå beskylder aktivister et fransk flyselskap for å praktisere “rasisme” overfor demonstrantene. Kilder avslører også at 470 av de 1.200 som ble svartelistet av Shin Bet og nektet innreise, ikke var en del av Flytilla-aksjonen.

Lufthansa var et av flyselskapene som nektet mennesker innreise, på grunnlag av svartelisten Shin Bet hadde satt sammen. (Foto: Steve Walsh)
Lufthansa var et av flyselskapene som nektet mennesker innreise, på grunnlag av svartelisten Shin Bet hadde satt sammen. (Foto: Steve Walsh)

Totalt 78 utenlandske aktivister ble nektet innreise til Israel og sendt på første fly hjem søndag, på grunn av sin deltakelse i Flytilla-aksjonen. Kun et fåtalls lyktes med å komme gjennom sikkerhetskontrollen og inn på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu takket søndag både flyselskapene som avbestilte flybilletter for en rekke av de 1.200 personene Shin Bet hadde svartelistet, myndigheter i en rekke land og israelsk politi for innsats og samarbeid.

Demonstranter fra Frankrike anklager imidlertid israelske myndigheter og et fransk flyselskap for “rasisme” på sin nettside, forteller Yedioth Aharonoth. De hevder en kvinne ikke fikk lov til å reise til Israel sammen med reisefølget fordi hun verken var jødisk eller israelsk. Nå skal de saksøke selskapet.

– Gitt dem en seier på søvfat
Ifølge en sentral kilde i utenriksdepartementet viser det seg også at 470 av de 1.200 “demonstrantene” som ble svartelistet for innreise av Shin Bet ikke hadde til hensikt å delta på demonstrasjonene eller delta i ulovligheter, skriver Ha’aretz.

– Vi putter mennesker på denne listen som er like fjerne for anti-israelsk engasjement som øst er fra vest. Vi har fornærmet hundrevis av utenlandske innbyggere på grunn av mistanker, og har gitt den andre siden en seier på sølvfat. Den direkte skaden har blitt gjort for turismen og Israels gode navn, mener kilden.

Forrige artikkelIsrael fornøyd med håndtering av “flytillasak”
Neste artikkelIDF-soldat som slo dansk aktivist suspendert
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -