1.200 palestinske fanger sultestreiker

Tirsdag innledet 1.200 palestinske fanger i israelske fengsler en sultestreik mot det de oppfatter som "ydmykende behandling"
Det israelske fengslet Ofer. (Illustrasjon: Ariela Ross)
Det israelske fengslet Ofer. (Illustrasjon: Ariela Ross)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Rundt 1.200 palestinske fanger innledet tirsdag en sultestreik mot “ydmykende behandling” i israelske fengsler, skriver Ha’aretz.

Fangene reagerer på kroppsvisitering av familiemedlemmer som kommer på besøk til dem og vaktenes gjennomsøk av cellene deres på nattestid.

Den israelske avisen opplyser at 2.300 andre har erklært at de sultestreiker 24 timer tirsdag, ettersom palestinerne markerer den årlige “Fangedagen” til ære for alle palestinske fanger i israelske fengsler.

Aktivister sultestreiker i sympati
Åtte utenlandske aktivister som ankom Israel på søndag som en del av “Flytilla-aksjonen”, har innledet en egen sultestreik i sympati med de palestinske fangene. Selv blir aktivistene holdt fengslet i det israelske fengslet Givon.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise