Amnesty ut mot Israel og FN

I sin årlige rapport kritiserer Amnesty International det de kaller Israels “blokade av Gaza-stripen”. FNs sikkerhetsråd får også kritikk for sin håndteringen av Syria-krisen.

Illustrasjon: Richard Potts
Illustrasjon: Richard Potts

– Motet som er vist av demonstrantene [i Syria] de siste tolv månedene, er blitt fulgt av dårlig lederskap som gjør at FNs sikkerhetsråd ser maktesløse ut, går i utakt og i økende grad mister sin hensikt, sier Amnesty om situasjonen i Syria.

– Det mislykkede lederskapet har blitt et globalt problem i år, med politikere som svarer på protester med brutalitet eller likegyldighet. Regjeringene må utvise legitimt lederskap og avvise uretten, ved å beskytte de maktesløse og holde igjen de som har makt. Det er på tide å sette mennesker framfor bedrifter, rettigheter framfor profitt, mener Salil Shetty, generalsekretær i organisasjonen.

De mener den verbale støtten som verdenslederne har vist overfor demonstrantene i Syria, ikke har blitt fulgt opp.

“Blokaden” fortsetter
Også Israel får gjennomgå i rapporten, både om situasjonen på Gaza-stripen og på Vestbredden.

– Israel opprettholder blokaden av Gaza og forlenger den humanitære krisen. De fortsetter i tillegg å utvide ulovlige bosetninger på Vestbredden, skriver Amnesty. Rapporten nevner også at Fatah og Hamas slår ned på hverandres tilhengere, og at IDF og “væpnede palestinske grupper” har sammenstøt på Gaza-stripen.

Forrige artikkelEngland på Auschwitz-besøk under EM
Neste artikkelIrland truer med å gjøre import fra bosetninger ulovlig i EU
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no