Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk rektor straffet etter at elever danset med israelere

Palestinske elever sammen med israelere på stranden i Jaffa, Tel Aviv. (Foto: Abu Samra)
Palestinske elever sammen med israelere på stranden i Jaffa, Tel Aviv. (Foto: Abu Samra)
En palestinsk rektor fra Vestbredden er straffet med forflytning fordi han ikke forhindret sine elever fra å danse med israelere.

Mohammad Abu Samra (33) fra Qalqiliya skal være den yngste rektoren noensinne i de offentlige skolene til de palestinske selvstyremyndighetene. Nylig tok han sine ellevte- og tolvteklassinger med på skoletur til Jaffa i Israel, hvor elevene blant annet danset med israelere.

Etter dette har Abu Samra kommet i unåde hos selvstyremyndighetene. Som straff ble han av utdanningsdepartementet overført til en skole som ligger mer enn 30 kilometer fra der han bor. Alternativet var nedrykk til lærer.

Abu Samras elever er opprørte over beslutningen, og har protestert utenfor bygningene til departementet for å kreve at rektoren blir gjeninnsatt. Selv hevder Abu Samra at samtlige elever hadde fått godkjennelse fra foreldrene om at skolen kunne ta dem med på en strand der også kvinner bader.

– Kunne ikke si nei
– Det er sant at etter reguleringene fra utdanningsdepartementet burde ikke elevene ha badet, men hvordan kunne jeg kontrollere dem når vi først var der? spør han seg.

Da gruppen skulle reise hjem igjen til Vestbredden satte en gruppe israelske kvinner og menn på musikk og begynte å danse ikke langt fra bussen. Bilder fra hendelsen viser at enkelte av elevene danset med kvinner i bikini, noe som er en skam for deres familier.

– På vei til bussen ble elevene fanget av musikken og jeg kunne ikke si nei til dem. Elevene mine begynte å danse og jeg ble også med i begynnelsen for å la dem ha det litt gøy. Disse israelerne og et israelsk barn ble med på dansegulvet og jeg kunne ikke nekte dem, eller be dem om å forlate stedet. Det var ikke min hensikt, og det har påvirket min framtid, forklarer den tidligere rektoren ved skolen.

– Normaliserer forholdet til Israel
Utdanningsdepartementet har mottatt video- og bildebevis fra episoden. De hevder det som skjedde bidrar til normalisering av forholdet med Israel, noe som er ulovlig etter palestinsk lov. I tillegg kan de palestinske elevene bli påvirket av israelernes «illegale moralske standard». Utflukten burde blitt organisert på en mer «konservativ måte», sier departementet i en kommentar til Gulf News. Departementet ga rektoren valget mellom å overføres til en ny skole, eller bli nedgradert til lærer ved Al Salam-skolen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart