– Israel er en rasistisk stat

I en pressemelding tirsdag beskyldte Det muslimske brorskap i Egypt sine israelske naboer for rasistisk politikk overfor palestinerne.

Mohamed Morsi (UN Photo)
Mohamed Morsi (UN Photo)

Ifølge Brorskapet har Israels regjering bevisst blåst opp konfliktnivået med Gaza-stripen, for å sikre seg stemmer i valgkampen. 160 raketter rammet Sør-Israel i løpet av en periode på mindre enn fire dager fra lørdag. Israel vurderer ulike tiltak for å få en stans i rakettangrepene.

Det ledende partiet i Egypt, Brorskapets “Partiet for frihet og rettferdighet”, mener Israel er en “zionistokkupant” og “rasistisk stat”. De ber Israel “stanse zionistkrigen som de utfører av rent valgtekniske årsaker, for å profittere på det personlig”.

Israels regjering “er langt fra å gjøre mer humane beregninger om fred, sikkerhet og stabilitet”, hevder Brorskapet. Dessuten “vet Allah at de er løgnere”, skriver det egyptiske regjeringspartiet.

Ikke uventet har Egypts president Mohamed Morsi gitt sin støtte til PAs planer om å be FNs generalforsamling oppgradere deres status til “stat uten medlemsstatus”, melder Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelIsrael vurderer å anerkjenne “Palestina” med midlertidige grenser
Neste artikkelHamas øverstkommanderende Ahmed Jabari drept i luftangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no