Israel “skuffet” over Ban Ki-moons helomvending

En regjeringskilde sier at FNs generalsekretær Ban Ki-moon burde vise "moralsk lederskap" og innrømme at Israel blir forskjellsbehandlet i FN-systemet.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: IISS, flickr.com)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: IISS, flickr.com)

På den ene siden kan en si at Ban Ki-moon allerede har innrømmet at Israel blir forskjellsbehandlet og diskriminert, da han holdt et foredrag for studenter i Jerusalem på fredag.

Men på den andre siden, så motsa han sin egen uttalelse mandagen etter, da han var tilbake i FN-bygningen i New York. Han ble spurt av en journalist om hva han vil gjøre med det, dersom Israel blir forskjellsbehandlet.

– Nei, jeg tror ikke det eksisterer noen diskriminering mot Israel i FN, svarte Ban da, før han la til på diplomatisk vis at Israel selv hevder de blir diskriminert.

Israelske myndigheter liker ikke denne vinglingen og mener han burde stått på sitt, forklarer en Times of Israel-kilde i regjeringen.

– Vi er skuffet da vi så disse [siste] bemerkningene. Det er klart at Israel har blitt systematisk diskriminert i FN og måten vi kan ta hånd om dette er først og fremst gjennom å anerkjenne det som et problem. […] Vi ville ønsket virkelig moralsk lederskap i denne saken velkommen i FN, sier regjeringskilden.

Seniorforsker ved UN Watch, Leon Saltiel (Foto: UN Watch)
Seniorforsker ved UN Watch, Leon Saltiel (Foto: UN Watch)

Leon Saltiel, seniorforsker ved UN Watch, sier til miff.no at generalsekretæren trolig har blitt presset til å late som hans uttalelser i Israel aldri ble gitt.

– Jeg mener at “holdningsendringen” til Ban Ki-moon har å gjøre med reaksjoner fra anti-israelske kretser etter hans første uttalelser. Dersom han innrømmer at FN forskjellsbehandler, så kan Israel bruke det til sin fordel. Jeg er sikker på at mange land ikke er fornøyd med det han sa, sier Saltiel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise