Lieberman med ny taktikk mot EU

Dersom EU skal få adgang til å sjekke hvordan fanger har det i israelske fengsler, krever Israel adgang til å sjekke hvordan fanger har det i europeiske fengsler.

Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har valgt et ny taktikk i møte med EUs krav om å undersøke soningsforhold i israelske fengsler. Vi vil bare gi dere adgang dersom Israel får adgang til EU-landenes fengsler, svarer han.

– Hensikten med EUs forespørsel er å forberede materiale til fordømmelse som er forberedt på forhånd i samarbeid med palestinske kilder, sier en kilde i det israelske utenriksdepartementet til Yedioth Aharonoth.

Det er foreløpig ikke kommet svar fra EU på den israelske forespørselen om å kunne inspisere fengslene.

 

Forrige artikkelFilm om hvordan Israel ble atommakt
Neste artikkelNTBs dekning av forhandlingene ble født i synd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.