Lieberman med ny taktikk mot EU

Dersom EU skal få adgang til å sjekke hvordan fanger har det i israelske fengsler, krever Israel adgang til å sjekke hvordan fanger har det i europeiske fengsler.
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har valgt et ny taktikk i møte med EUs krav om å undersøke soningsforhold i israelske fengsler. Vi vil bare gi dere adgang dersom Israel får adgang til EU-landenes fengsler, svarer han.

– Hensikten med EUs forespørsel er å forberede materiale til fordømmelse som er forberedt på forhånd i samarbeid med palestinske kilder, sier en kilde i det israelske utenriksdepartementet til Yedioth Aharonoth.

Det er foreløpig ikke kommet svar fra EU på den israelske forespørselen om å kunne inspisere fengslene.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFilm om hvordan Israel ble atommakt
Neste artikkelNTBs dekning av forhandlingene ble født i synd
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise