Dødsraten doblet i syrisk borgerkrig

På 40 dager blir det nå drept like mange syrere i borgerkrigen som israelere og palestinere i deres innbyrdes konflikt de siste 27 årene.

Faksmile fra Aftenposten 8. mars 2014.
Faksmile fra Aftenposten 8. mars 2014.

Lørdag 8. mars hadde journalist Kristin Solberg i Aftenposten en svært interessant og grundig reportasje om den syriske borgerkrigen. Her deler hun følgende opplysninger om dødstall i konflikten.

“FN har slutte å telle drepte syrere, fordi informasjonen er vanskelig å verifisere. Menneskrettighetsorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights opplyste nylig at minst 140.000 personer er drept i krigen. (…)

For tiden drepes 242 syrere daglig, flere enn noen gang tidligere…”

242 daglig tilsvarer 7500 på én måned, 90.000 på ett år. Dersom tallene stemmer, er dødsraten nå doblet i forhold til de første tre årene av borgerkrigen, hvor gjennomsnittet er rundt 46.000 drepte årlig.

 

Tallene i perspektiv

Til sammenligning er drøyt 8000 palestinere og drøyt 1500 israelere drept i deres innbyrdes konflikt de siste 26 årene,.

Fra og med i dag, og frem til påsken er slutt om 40 dager, vil like mange syrere være drept som mennesker i konflikten mellom Israel og palestinerne siden den første intifadaen startet på slutten av 1987.

Dersom du mener Israels forsvarskriger blir dekket ulikt alle andre kriger i verden, er det på tide du blir medlem av Med Israel for fred og står sammen med oss i protest mot denne uretten!

Forrige artikkelDen arabiske liga nekter å godta Israel som jødisk
Neste artikkelMIFF er på vei til ny medlemsrekord
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.