Grov diskriminering i FNs menneskerettighetsråd

Israel er blitt fordømt 61 ganger på ni år, mer enn resten av verden til sammen.

Fordømmelse av Israel i FNs menneskerettighetsråd: 61. Fordømmelse av resten av verden: 55. (Kilde: UN Watch)

FNs menneskerettighetsråd ble opprettet i 2006. Siden den gang har rådet fordømt Israel i 61 resolusjoner, viser en oversikt fra UN Watch. Alle andre land i verden er til sammen fordømt i 55 resolusjoner. Noen av landene hvor det blir begått de mest alvorlige brudd på menneskerettighetene, er selv medlemmer av rådet.

– FNs menneskerettighetsråd er kanskje en mer korrupt internasjonal organisasjon enn FIFA, skriver UN Watch.

Diskrimineringen av Israel er innebygd i systemet.

FNs menneskerettighetsråd har en egen agendasak for fordømmelse av Israel i hvert eneste regulære møte. Det siste året har vestlige demokratier stort sett boikottet denne agendasaken på grunn av ensidigheten.

FNs menneskerettighetsråd har en egen spesialrapportør som bare melder kritikk av Israel, men ikke kommer med noen kritikk av Hamas, Islamsk Jihad eller Fatah. Fra 2008 til 2014 var det Richard Falk som ledet dette arbeidet. Han er kjent for sine konspirasjonsteorier om 11. september-angrepet.

Diskrimineringen er også godt synlig i krisemøtene.

Fra 2006 har det vært 17 krisemøter i FNs menneskerettighetsråd hvor land er blitt fordømt. Arabiske og islamske stater har tatt initiativ til 7 krisemøter hvor Israel er blitt fordømt. Det har vært 4 krisemøter om Syria. Sudan, Myanmar, DR Kongo, Elvenbenkysten, Libya og Den sentral-afrikanske republikk har hatt hvert sitt krisemøte. Resten av verden ingen.

FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)
FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Illustrasjonsfoto: FN)

Relaterte artikler:

TV2 tar et oppgjør med FNs menneskerettighetsråd

Forrige artikkelIskaldt gufs mot Israel fra Svalbard
Neste artikkelBak masken til kirkens palestinske samarbeidspartner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.