Stor jobb foran seg

Sakher Hasan skriver i Ringerikes Blad at han ønsker seg “et fritt, demokratisk og sekulært Palestina”. Hasan har tatt på seg en enorm oppgave!

Skjermdump fra Ringerikes Blad.
Skjermdump fra Ringerikes Blad.
  • MIFF har bedt om å få følgende replikk trykket i Ringerikes Blad.

Sakher Hasan fra organisasjonen DPNF skriver i Ringerikes Blad 16. februar: “Vi ønsker et fritt, demokratisk og sekulært Palestina hvor alle innbyggere kan leve uten rasisme, apartheid, undertrykking og eksklusivitet for en gruppe.”

Hasan har her tatt på seg en enorm oppgave, for det palestinske samfunnet står i dag langt borte fra en slik virkelighet. De nåværende lovene til palestinske selvstyremyndigheter sikrer ikke en fri, demokratisk og sekulær stat. Palestinske selvstyremyndigheters Basic Law ble vedtatt av palestinernes lovgivende forsamling i 1997 og ratifisert av daværende PA-president Yasser Arafat i 2002. Siden har loven gjennomgått to endringer.

Loven har blant annet slike artikler:

Art. 1: ”Palestina er en del av den større arabiske verden, og det palestinske folk er en del av den arabiske nasjon. Arabisk enhet er et mål som det palestinske folk skal arbeide for å oppnå.”

Art. 4: ”1. Islam er den offisielle religion i Palestina. Respekt for helligheten til andre guddommelige religioner skal bli opprettholdt.
2. Prinsippene for islamsk sharia skal være den grunnleggende kilde for lovgivningen.
3. Arabisk skal være det offisielle språket.”

Organisasjonen Åpne Dører publiserer hvert år en oversikt over de 50 land i verden hvor kristne blir mest forfulgt, diskriminert og trakassert. Palestinerne har de siste årene rast oppover listen over de største overgriperne mot kristent liv og trosfrihet, fra 44. plass i 2012 til 24. plass i 2015.

Situasjonen for kristne i det palestinske samfunnet er nå oppgradert fra “alvorlig forfølgelse” til “sterk forfølgelse”. Det er dødsstraff for å selge eiendom til jøder.

En stor del av palestinerne sympatiserer med islamistiske grupper. Støtten til Islamsk Stat er større her enn i mange andre muslimske land i Midtøsten.

Ja, det er svært mye å jobbe med for dem som ønsker et fritt, demokratisk og sekulært Palestina.

Forrige artikkelRussland vil selge krigsfly til Iran
Neste artikkelÅrsmøte i MIFF Nord-Trøndelag: Kristoffer Vikan og Geir Knutsen orienterer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.