FN vil bevilge penger til å svarteliste selskaper

... med bånd til israelske selskaper på Vestbredden, Golan og Øst-Jerusalem.
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)

FNs komité for budsjett og administrasjon kommer denne uken, etter alt å dømme, til å bevilge penger til å svarteliste israelske og internasjonale selskaper som opererer i israelsk-kontrollerte områder av Øst-Jerusalem, Golanhøyden og Vestbredden.

Svartelisten skal oppdateres årlig. Det er FNs menneskerettighetsråd i Genève, kjent for sin ensidighet mot Israel, som vedtok å opprette en slik liste. I rådet ble resolusjonen støttet av 32 land. 15 land avstod fra å stemme. Ingen land stemte imot. Hensikten med resolusjonen er å stanse israelsk bosetningsaktivitet.

Israels ambassadør til FN, Danny Danon, sier at den israelske FN-delegasjonen vil motarbeide listen. Delegasjonen vil samle internasjonale samarbeidspartnere og pro-israelske organisasjoner til å gjøre det samme.

– Vi vil ikke være stille til dette skammelige initiativet, sier Danon.

– FNs formål ved å merke jødiske bedrifter og internasjonale selskaper med bånd til Israel, for å boikotte disse, minner oss om mørke tider i historien, legger han til.

– Menneskerettighetsrådet er allerede kjent som antisemittisk og et anti-Israelsk organ, men det er uakseptabelt av FN å støtte denne avskyelige avgjørelsen, sier ambassadøren.

Tidligere i år vedtok UNESCO en resolusjon som fortiet jødiske bånd til Tempelhøyden i Jerusalem.

Den gang stemte 24 land for resolusjonen, mens kun 6 land stemte mot. ”Dette er en fortsettelse av FNs absurde teater,” uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu da resolusjonen ble vedtatt i oktober.

Litt over en måned senere stemte FNs generalforsamling med et overveldende flertall for å støtte en lignende resolusjon som utelukkende brukte muslimsk ordbruk, for å beskrive Tempelhøyden.

Av de 193 medlemslandene i FN, stemte 147 for, 7 imot, mens 8 avsto.

Resolusjonen som ble stemt over 30. november, var en av seks resolusjoner som generalforsamlingen godkjente. Resolusjonen fordømte Israel og ga støtte til palestinerne. Den ble stemt over dagen etter palestinernes årlige internasjonale dag.

FNs generalforsamling vedtok 2. desember 1977 at datoen 29. november skulle bli en årlig dag for å solidaritet med det palestinske folk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise