Hamas betalte Gaza-familie penger for å anklage Israel for babydødsfall

Vil Mads Gilbert, Rødt og andre komme med en beklagelse til Israel?
Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

En rekke norske og internasjonale medier skrev i mai i år om en åtte måneder gammel palestinsk baby som angivelig skal ha omkommet av tåregass under opptøyene langs Gaza-grensen. Denne påstanden fikk stor oppmerksomhet og det ble rettet en rekke anklager mot Israel.

Mads Gilbert og partiet Rødt anklaget Israel for å drepe babyer i opptøyene.

Også Redd Barna anklaget Israel for å stå bak dødsfallet av babyen.

Senere viste det seg at babyen slettes ikke døde av israelsk tåregass, men av en medfødt sykdom. Dette fikk på langt nær like mye publisitet av mediene og anti-israelske organisasjoner. Det fikk heller ikke Gilbert eller Rødt til å trekke tilbake blodanklagene sine, så langt vi har registrert.

Også på Redd Barna sine nettsider ligger anklagen fortsatt ute.

Nå viser det seg at Hamas skal ha betalt familien til den døde babyen penger for å rette anklagen mot Israel, ifølge den israelske avisen Ha’aretz. En 20 år gammel palestiner, som ble pågrepet da han forsøkte å infiltrere Israel, har i avhør med israelske etterforskere sagt at Hamas-leder Yahya Sinwar betalte slektningene hans penger for å dikte opp historien om tåregass til mediene.

Den åtte måneder gamle babyen var 20-åringens søskenbarn. Familien til den døde babyen skal ha fått 18.000 norske kroner for å lyve om dødsårsaken. I intervjuer med internasjonale medier sa familien at babyen var frisk og skjulte den medfødte sykdommen, som også et annet familiemedlem døde av tidligere. I arabiske og muslimske aviser ble det laget en rekke grove karikaturer som anklaget Israel for å drepe babyer.

Vil Mads Gilbert, Rødt, Redd Barna og andre som rettet grove anklager mot Israel nå komme med en beklagelse? Vil norske medier komme med en rettelse? Vil mediene i framtiden være mer forsiktig med å bruke informasjonen som kommer fra den Hamas-kontrollerte Gazastripen? Si din mening i kommentarfeltet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise