En jordansk journalist snakker høyt om forskjellene på israelsk og arabisk fengsel og okkupasjon

- I biblioteket til et israelsk fengsel er det mellom 30.000 og 40.000 bøker, sier Yousef Alawnah.
Yousef Alawnah. (Skjermdump fra Saudi 24, via MEMRI)
Yousef Alawnah. (Skjermdump fra Saudi 24, via MEMRI)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Tirsdag 12. juni ble den jordanske journalisten Yousef Alawnah intervjuet av tv-stasjonen Saudi 24. Han har tidligere sonet 30 måneder i israelsk fengsel fordi han ble domfelt for å ha smuglet eksplosiver.

– Jeg skammer meg når jeg tenker på forskjellen mellom israelske og arabiske fengsler. I biblioteket til et israelsk fengsel er det mellom 30.000 og 40.000 bøker, sier Alawnah.

– På arabisk? spør intervjueren.

– Ja, selvfølgelig. De har alle de viktige bøkene, historiebøker, bøker mot Israel og mot zionismen. Til og med Hitlers Mein Kampf er der. Vi hadde mulighet til å få kultur, til å lese og studere mange ting i fengsel. Fengsel var som en utdanningsinstitusjon. De første fangene hadde betalt en pris, men jeg må dessverre innrømme at i forhold til arabiske fengsler…

– Og det er ikke bare fengslene. Tenk på hva araberne har gjort mot hverandre. Dersom jødene okkuperte Syria eller Irak, ville de ha gjort alle disse tingene? Hadde jødene drept like mange syrere, palestinere, egyptere, jordanere, libanesere, irakere og andre som Irans militser drepte i Mosul eller i Aleppo? Nei. Har sunni-fangene i Irak bøker å lese? Fangene i de underjordiske fengslene til det syriske regimet. (…) Tror du de har bøker? spurte Alawnah retorisk.

Arabiske fanger i israelske fengsel har ikke bare hatt tilgang til bøker, men også fått gratis universitetsutdannelser. Utdanningstilbudet ble trukket tilbake for fanger dømt for terrorforbrytelser i 2011.

Det er MEMRI som har oversatt og tekstet intervjuet på engelsk.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise