Ikke alle sivile er like

Koalisjonen mot Islamsk Stat erkjenner at 1257 sivile er drept i flyangrep i Syria siden 2014, melder Aftenposten.

Ruiner i Syria. (lllustrasjonsfoto: Freedom House, flickr)
Ruiner i Syria. (lllustrasjonsfoto: Freedom House, flickr)

I 2014 samlet Obama-administrasjonen en militær koalisjon mot Islamsk Stat. Norge har deltatt i operasjonen, men ikke med flystyrker.

31. mars meldte Aftenposten at 1257 sivile er drept i koalisjonens 34.048 flyangrep fra august 2014 til slutten av februar 2019. Airwars, en uavhengig gruppe som holder oppsyn med sivile tap i flyangrep verden over, anslår at minst 7596 sivile er drept.

Hvis du sammenligner dekningen dette har fått med mediedekningen av sivile palestinere som er drept i Israels luftforsvarsoperasjoner mot islamistiske terrorgrupper, vil du måtte dra samme konklusjon som oss: Ikke alle sivile er like.

Israel gjør mer enn andre for å beskytte sivile

Røde Halvmåne-sjef: Hamas avfyrte raketter i nærheten av vårt feltsykehus

– Hamas bruker skolebarn som menneskelige skjold

Terrorhåndbok fra Hamas anbefaler menneskelige skjold

For tredje gang er våpen funnet i FN-skole

 

Washington Post: Shifa er hovedkvarter for Hamas

 

Forrige artikkelSe alle som vant plass i det 21. Knesset
Neste artikkelUSAs spesialutsending: – All organisert Israel-boikott er jødehat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.