Hvorfor hater den radikale venstresiden Israel?

Redaktør Lahav Harkov mener antisemittismen på venstresiden blir ignorert.

Redaktør i Jerusalem Post, Lahav Harkov, under MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Redaktør i den israelske avisen Jerusalem Post, Lahav Harkov, holdt sitt andre foredrag på MIFF Forum i Oslo med temaet antisemittismen på venstresiden. Hun mener de aller fleste gjenkjenner antisemittismen på høyresiden, mens antisemittismen på venstresiden i stor grad blir ignorert.

– Det er hele tiden antisemittismen på høyresiden som det snakkes om, mens antisemittismen på venstresiden blir helt ignorert, sa Harkov.

Hun mener det stort sett bare er det pro-israelske miljøet som reagerer på antisemittismen på den radikale venstresiden. Hun pekte på at mange på venstresiden ikke anerkjenner Israels rett til å eksistere.

– Jeg mener det er antisemittisk å si at Israel ikke burde eksistere, sa hun og la til:

– Å være sionist betyr ikke å støtte Israel i alt, men at man støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland, fortalte den israelske redaktøren videre.

Harkov mener venstresiden burde være mer oppmerksom på antisemittisme i egne rekker. Hun mener problemet i stor grad blir ignorert av venstresiden.

– De tror de bare kritiserer Israel, men det er ikke konstruktiv kritikk de sprer, sa redaktøren, som mente antisemittisme ble legitimert av flere partier og politikere på venstresiden verden over.

Hele foredraget hennes kan du se i opptak her:

Hvorfor den radikale venstresiden hater Israel. Foredrag ved Lahav Harkov fra Jerusalem Post

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Søndag 3. november 2019
Forrige artikkel– Jeg tror vi går mot et tredje valg
Neste artikkelBli kjent med Israels nye viseambassadør
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.