Hvorfor hater den radikale venstresiden Israel?

Redaktør Lahav Harkov mener antisemittismen på venstresiden blir ignorert.
Redaktør i Jerusalem Post, Lahav Harkov, under MIFF Forum i Oslo. (Foto: Bjarte Bjellås)

Redaktør i den israelske avisen Jerusalem Post, Lahav Harkov, holdt sitt andre foredrag på MIFF Forum i Oslo med temaet antisemittismen på venstresiden. Hun mener de aller fleste gjenkjenner antisemittismen på høyresiden, mens antisemittismen på venstresiden i stor grad blir ignorert.

– Det er hele tiden antisemittismen på høyresiden som det snakkes om, mens antisemittismen på venstresiden blir helt ignorert, sa Harkov.

Hun mener det stort sett bare er det pro-israelske miljøet som reagerer på antisemittismen på den radikale venstresiden. Hun pekte på at mange på venstresiden ikke anerkjenner Israels rett til å eksistere.

– Jeg mener det er antisemittisk å si at Israel ikke burde eksistere, sa hun og la til:

– Å være sionist betyr ikke å støtte Israel i alt, men at man støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland, fortalte den israelske redaktøren videre.

Harkov mener venstresiden burde være mer oppmerksom på antisemittisme i egne rekker. Hun mener problemet i stor grad blir ignorert av venstresiden.

– De tror de bare kritiserer Israel, men det er ikke konstruktiv kritikk de sprer, sa redaktøren, som mente antisemittisme ble legitimert av flere partier og politikere på venstresiden verden over.

Hele foredraget hennes kan du se i opptak her:

Hvorfor den radikale venstresiden hater Israel. Foredrag ved Lahav Harkov fra Jerusalem Post

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Søndag 3. november 2019Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise