Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Amnesty tatt i blank løgn

Denne bygningen på Gaza ble truffet av en rakett tirsdag, men det var ikke av en israelsk rakett. (Foto: Skjermdump)
Anklaget Israel for å bombe et sivilt kontor på Gaza.

Tirsdag 12. november ble kontoret til den palestinske organisasjonen The Independent Commission for Human Right skadet i et rakettangrep på Gaza. Det tok ikke lang tid før Amnesty International gikk ut og anklaget Israel for angrepet. I en Twitter-melding kom Amnesty med en sterk fordømmelse av angrepet og skrev videre at bygningen ble truffet av en israelsk rakett.

«Å angripe sivile bygninger er brudd på internasjonal lov», skrev Amnesty.

Men det var ikke en israelsk rakett som hadde truffet kontorbygningen hvor organisasjonen holdt til. Det var en feilsendt rakett fra Islamsk Jihad som traff bygningen. Den amerikanske journalisten Trey Yingst, som trolig er den eneste vestlige journalisten inne på Gaza nå, svarte Amnesty på Twitter.

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev Yingst til Amnesty.

Amnesty skrev senere at «det er motstridende meldinger om hva som har skjedd og hvem som står bak», men kom ikke med noen beklagelse for at de hadde kommet med anklager mot Israel før de satt med fakta i saken.

Også en rekke palestinske bloggere anklaget Israel for å ha stått bak.

Dessverre er det ikke uvanlig med falske anklager mot Israel. Sommeren 2018 spredte Mads Gilbert, Rødt og Redd Barna en løgn om at en palestinsk baby hadde dødd av israelsk tåregass. Sannheten var at barnet hadde dødd av medfødt sykdom. Hamas hadde betalt familien for å anklage Israel.

Tror du det kom noen beklagelse fra Rødt, Gilbert eller Redd Barna? Det gjorde det ikke. For øvrig ble anklagene også spredt av norske medier.

Raketten som traff bygningen tirsdag ble fanget opp på Reuters kamera:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart