Amnesty tatt i blank løgn

Anklaget Israel for å bombe et sivilt kontor på Gaza.

Denne bygningen på Gaza ble truffet av en rakett tirsdag, men det var ikke av en israelsk rakett. (Foto: Skjermdump)

Tirsdag 12. november ble kontoret til den palestinske organisasjonen The Independent Commission for Human Right skadet i et rakettangrep på Gaza. Det tok ikke lang tid før Amnesty International gikk ut og anklaget Israel for angrepet. I en Twitter-melding kom Amnesty med en sterk fordømmelse av angrepet og skrev videre at bygningen ble truffet av en israelsk rakett.

«Å angripe sivile bygninger er brudd på internasjonal lov», skrev Amnesty.

Men det var ikke en israelsk rakett som hadde truffet kontorbygningen hvor organisasjonen holdt til. Det var en feilsendt rakett fra Islamsk Jihad som traff bygningen. Den amerikanske journalisten Trey Yingst, som trolig er den eneste vestlige journalisten inne på Gaza nå, svarte Amnesty på Twitter.

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev Yingst til Amnesty.

Amnesty skrev senere at «det er motstridende meldinger om hva som har skjedd og hvem som står bak», men kom ikke med noen beklagelse for at de hadde kommet med anklager mot Israel før de satt med fakta i saken.

Også en rekke palestinske bloggere anklaget Israel for å ha stått bak.

Dessverre er det ikke uvanlig med falske anklager mot Israel. Sommeren 2018 spredte Mads Gilbert, Rødt og Redd Barna en løgn om at en palestinsk baby hadde dødd av israelsk tåregass. Sannheten var at barnet hadde dødd av medfødt sykdom. Hamas hadde betalt familien for å anklage Israel.

Tror du det kom noen beklagelse fra Rødt, Gilbert eller Redd Barna? Det gjorde det ikke. For øvrig ble anklagene også spredt av norske medier.

Raketten som traff bygningen tirsdag ble fanget opp på Reuters kamera:

Forrige artikkelIDF: – Vi har rammet Islamsk Jihad hardt
Neste artikkel– Vi skal drepe hver eneste jøde
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -