Amnesty tatt i blank løgn

Anklaget Israel for å bombe et sivilt kontor på Gaza.
Denne bygningen på Gaza ble truffet av en rakett tirsdag, men det var ikke av en israelsk rakett. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag 12. november ble kontoret til den palestinske organisasjonen The Independent Commission for Human Right skadet i et rakettangrep på Gaza. Det tok ikke lang tid før Amnesty International gikk ut og anklaget Israel for angrepet. I en Twitter-melding kom Amnesty med en sterk fordømmelse av angrepet og skrev videre at bygningen ble truffet av en israelsk rakett.

«Å angripe sivile bygninger er brudd på internasjonal lov», skrev Amnesty.

Men det var ikke en israelsk rakett som hadde truffet kontorbygningen hvor organisasjonen holdt til. Det var en feilsendt rakett fra Islamsk Jihad som traff bygningen. Den amerikanske journalisten Trey Yingst, som trolig er den eneste vestlige journalisten inne på Gaza nå, svarte Amnesty på Twitter.

«Israel traff ikke denne bygningen. Det var en rakett feilsendt fra Gaza. Jeg stod på andre siden av gaten da det skjedde», skrev Yingst til Amnesty.

Amnesty skrev senere at «det er motstridende meldinger om hva som har skjedd og hvem som står bak», men kom ikke med noen beklagelse for at de hadde kommet med anklager mot Israel før de satt med fakta i saken.

Også en rekke palestinske bloggere anklaget Israel for å ha stått bak.

Dessverre er det ikke uvanlig med falske anklager mot Israel. Sommeren 2018 spredte Mads Gilbert, Rødt og Redd Barna en løgn om at en palestinsk baby hadde dødd av israelsk tåregass. Sannheten var at barnet hadde dødd av medfødt sykdom. Hamas hadde betalt familien for å anklage Israel.

Tror du det kom noen beklagelse fra Rødt, Gilbert eller Redd Barna? Det gjorde det ikke. For øvrig ble anklagene også spredt av norske medier.

Raketten som traff bygningen tirsdag ble fanget opp på Reuters kamera:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise