Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Du kan ikke lære historie fra Instagram

Talkshowverten Bill Maher brukte ti minutter av sitt program til å forsvare Israel etter krigen mot Hamas. (Foto: HBO)
Bill Maher brukte ti minutter av sitt populære talkshow til å forsvare Israel.

Den populære talkshowverten Bill Maher brukte nesten ti minutter av sitt program «Real Time with Bill Maher» på HBO til å forsvare Israel, blant annet ved å vise til den flere tusen år lange jødiske historien til Israel.

Den liberale komikeren og politiske kommentatoren brukte også en stor del av programmet til å ta for seg de som har kritisert Israel før og under den siste krigen med Hamas på Gazastripen, skriver avisen Ha’aretz.

Maher tok spesielt tak i innlegg lagt ut i sosiale medie av kjendiser som den amerikanske modellen Bella Hadid (som har palestinsk opphav), som anklaget Israel for krigsforbrytelser. Også i Norge var det mange kjente personligheter som brukte sosiale medier til fordømmelse av Israel.

– Jeg tror ikke den yngre generasjonen forstår at du kan ikke lære historie fra Instagram. Det er bare ikke nok plass, sa han. Maher fortalte videre om hvordan Hamas gjemmer sine våpen i sivile områder og hvordan araberne takket nei til delingsplanen til FN i 1947.

– Jødene har vært i dette området av verden siden rundt 1200 f.kr, lenge før den første muslim eller araber vandret på jorden, sa talkshowverten.

Etter å ha kritisert hvordan Hamas styrer Gazastripen kom han med nok et stikk til Hadid og andre kjendiser som ensidig kritiserer Israel.

– Bella Hadid og hennes venner hadde kommet løpende tilbake til Tel Aviv hvis de bare hadde måtte leve én dag i Gaza, sa Maher avslutningsvis. «Real Time with Bill Maher» er tilgjengelig for norske seere på HBO Nordic. Her kan du se hele klippet på 10 minutter (uten norsk tekst):


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart