Terrorister blir fremstilt som sivile ofre

Palestinske organisasjoner holder tilbake informasjon om ofrenes terror-tilknytning.
Fra begravelsen til to Hamas-terrorister drept i krigen mellom Israel og Hamas i mai 2021. Flere av terroristene som ble drept ble fremstilt som sivile ofre at palestinske NGOer, ifølge NGO Monitor. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Et viktig element i anti-israelske organisasjoners (NGOs) propaganda består av anklager om at Israel bevisst angriper og dreper sivile på Gazastripen.

Organisasjonen NGO Monitor i Jerusalem analyserer hvordan palestinske NGOer brukes til å fordømme den jødiske staten. De har nå gjennomgått hvordan denne anklagen ble brukt mot Israel i forbindelse med Gaza-krigen i mai 2021, i tillegg til tidligere konfrontasjoner mellom Israel og Hamas.

En metode som ofte brukes av NGOer for å fordømme Israel er å blåse opp antallet sivile tap, etterfulgt av anklager om «krigsforbrytelser». Ofte blir viktige detaljer skjult eller utelatt i rapporteringen, som gjør at ofrenes rolle i terrororganisasjoner ikke blir nevnt. NGO Monitor har flere eksempler på at palestinske terrorister blir fremstilt som sivile, samtidig som bevis for at terrorgruppene er ansvarlige for mange av de sivile ofrene blir ignorert.

NGO Monitor skriver på sine nettsider at de i forbindelse med sitt arbeide har avdekket 50 hendelser hvor terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad, drept i strid, feilaktig har blitt fremstilt av NGOer som sivile ofre. I andre tilfeller har Israel fått skylden for sivile tap forårsaket blant annet av feilskutte raketter, rundt 15 prosent av de 4300 rakettene som ble avfyrt mot Israel landet og eksploderte inne på Gazastripen i forrige krig.

Det blir anslått at så mange som 91 palestinere ble drept av feilskutte Hamas-raketter under krigen i mai. Det utgjør så mye som 36% av det totale palestinske dødstallet i løpet av den elleve dager lange krigen. Men denne informasjonen blir tilbakeholdt eller bevisst skjult av NGOer.

Til tross for at mange palestinske NGOer er kjent for en løs omgang med fakta, så brukes de ofte som kilde av både medier og andre organisasjoner verden over. Det ender flere ganger fryktelig galt, som da den amerikanske storavisen The New York Times på forsiden av avisen fremstilte en palestinsk terrorist som et uskyldig barn. Kilden til saken var en palestinsk NGO.

På NGO Monitors nettsider kan du ser en stor oversikt over hvordan NGOer «terrorvasker» palestinske terrorister og fremstiller dem til sivile ofre.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise