– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om den israelske gründer-kulturen.

Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ingen land i verden har flere oppstartsbedrifter per innbygger enn Israel. Derfor har landet fått betegnelsen «oppstartsnasjonen». De norske forfatterne Hermund Haaland og Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om fenomenet. Søndag var Strøm-Olsen på MIFF Forum på Gardermoen for å presentere den nye boken sin.

– Israels størrelse har mye å si for for deres suksess. 90 prosent av befolkningen i Israel bor én time fra Tel Aviv. Det gjør at du får en utrolig spennende dynamikk hvor entreprenører møtes. Det gjør at nye ideer lett kan oppstå. Samtidig er det lett å møte mennesker med kapital som vil investere i ideen din, sier Strøm-Olsen.

Forfatteren mener kulturen i Israel også er en del av årsaken til landets suksess. Innbyggerne er ikke redde for å feile. De gir ikke så lett opp til tross for litt motstand.

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel. I Norge er frykten for å feile en av de største grunnene til at folk velger å ikke starte en bedrift. Vi er veldig redd for å ikke lykkes. Den frykten har de ikke i Israel, forklarer forfatteren om Israels gründerkultur.

Strøm-Olsen mener mange israelske gründere også er opptatt av å sikre staten Israels eksistens ved å sørge for at landet har en god og trygg økonomi.

– Startup-bedriftene har like stor betydning for Israel som olje- og gassnæringen har hatt for Norge, sier han. Hele foredraget kan du se i opptak her;

Forrige artikkelHar Palestina-venner ekte kjærlighet?
Neste artikkelRaketter avfyrt fra Sinai landet i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.