– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel

Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om den israelske gründer-kulturen.
Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forfatter Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om oppstartsnasjonen Israel. (Foto: Bjarte Bjellås)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Ingen land i verden har flere oppstartsbedrifter per innbygger enn Israel. Derfor har landet fått betegnelsen «oppstartsnasjonen». De norske forfatterne Hermund Haaland og Nicolai Strøm-Olsen har skrevet bok om fenomenet. Søndag var Strøm-Olsen på MIFF Forum på Gardermoen for å presentere den nye boken sin.

– Israels størrelse har mye å si for for deres suksess. 90 prosent av befolkningen i Israel bor én time fra Tel Aviv. Det gjør at du får en utrolig spennende dynamikk hvor entreprenører møtes. Det gjør at nye ideer lett kan oppstå. Samtidig er det lett å møte mennesker med kapital som vil investere i ideen din, sier Strøm-Olsen.

Forfatteren mener kulturen i Israel også er en del av årsaken til landets suksess. Innbyggerne er ikke redde for å feile. De gir ikke så lett opp til tross for litt motstand.

– Frykten for å feile er ekstremt lav i Israel. I Norge er frykten for å feile en av de største grunnene til at folk velger å ikke starte en bedrift. Vi er veldig redd for å ikke lykkes. Den frykten har de ikke i Israel, forklarer forfatteren om Israels gründerkultur.

Strøm-Olsen mener mange israelske gründere også er opptatt av å sikre staten Israels eksistens ved å sørge for at landet har en god og trygg økonomi.

– Startup-bedriftene har like stor betydning for Israel som olje- og gassnæringen har hatt for Norge, sier han. Hele foredraget kan du se i opptak her;

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise