– Mange av de moderne anklagene er bygd på Middelalderens blodanklager

Fremtredende pro-israelske stemmer diskuterte moderne blodanklager i webinar.
Richard Landes (oppe til venstre), Eran Teboul (oppe til høyre), Ricki Hollander (nede til venstre) og Tuvia Tenenbom deltok.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Hetz, det hebraiske ordet for pil, er en ikke-statlige organisasjon som jobber med å forene kreftene til de mange pro-israelske organisasjonene i verden. Nylig holdt de et webinar hvor flere fremtredende pro-israelske stemmer deltok. Temaet for webinaret var moderne blodanklager mot jøder og Israel.

Møtet ble ledet av Eran Teboul, grunnlegger og leder av Hetz. Deltakerne var den israelske historikeren professor Richard Landes, forfatter og journalist Tuvia Tenenbom og Ricki Hollander, senioranalytiker i organisasjonen Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA).

– Kan du forklare oss hva blodanklager er, spurte Eran Teboul innledningsvis.

– Blodanklager er bygd på den primitive mistanken om at jøder er agenter for djevelen, som ønsker å brutalisere og drepe. Det er trist å se hvordan mye av de moderne anti-jødiske anklagene er forankret i de gamle blodanklagene fra Middelalderen, svarte Ricki Hollander.

Hun viste til at blodanklagene startet helt tilbake på 1200-tallet, da en ung gutt ble funnet drept i England like før påske. Hans onkel, som var prest, anklaget jødene for drapet, men det lokale politiet fant ikke noe bevis som tydet på at det var sant. Likevel spredte blodanklagen mot jødene seg.

– Gutten ble erklært en helgen og teorien om at jødene stod bak spredte seg. Man sa at jødene hadde bestukket politiet til å si det ikke var dem. Det ble fremstilt som om jødene trengte blodet til kristne i sine ritualer, sa hun.

Teboul pekte på at i alle kriser, nå senest koronakrisen og protestene mot politivold i USA, dukker det opp konspirajonsteorier og aklager mot Israel og jødene, før han ga ordet videre til Hollander. Hun utdypet:

– Jødehaterne ser på alle aktuelle hendelser som en anledning til å anklage jødene. De påstår at Israel bruker kornaviruset til å smitte palestinerne, iranerne og alle sine fiender. David Duke, tidligere KKK-leder, påstod til og med at Israel ønsket å drepe Donald Trump med koronaviruset.

Richard Landes viste til hvordan moderne blodanklager mot Israel ofte er bygget på falske videoer og anklager. Hele foredraget kan du se her:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise