Solens port – palestinske nybyggere

Mens det stadig meldes om palestinsk terror i Jerusalem og opptøyer på Tempelplassen, kan det vel være litt oppbyggelig med en historie om en fredelig palestinsk demonstrasjon.
En liten sak kan gjøres stor og betydningsfull med propaganda. To nye propagandafrimerker fra de palestinske selvstyremyndigheter.
En liten sak kan gjøres stor og betydningsfull med propaganda. To nye propagandafrimerker fra de palestinske selvstyremyndigheter.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Nær Ma’ale Adumin øst for Jerusalem ligger området E1, som Israel hadde planer om å bygge ut, men som foreløpig er lagt på is etter palestinske og internasjonale protester. 11. januar 2013 ble området inntatt av ca 250 palestinere og sympatiserer. For å vise at området ikke var Israelsk, opptrådte de som ulovlige israelske nybyggere og satte opp en teltleir. Den kalte de Bab al-Shams – Solens port; det er navnet på en roman som fremhever palestinernes kjærlighet til landet.

Leiren ble kortvarig. «Nybyggerne» ble fjernet i løpet av et par dager og teltleiren etter en uke. En liten sak som ikke fikk så stor oppmerksomhet i våre hjemmelige media, men New York Times omtalte saken.

En liten sak kan gjøres stor og betydningsfull med propaganda. Året etter ble «Den folkelige motstanden» hedret med to frimerker (se over) og et miniark (se under), med den fiktive myntenheten mil fra britisk Palestina. 920 m: Solen skinner over teltleiren. 60 m: Solstrålene danner en port av palestinakart over fremtidsbyen, der Palestina-flagget vaier.

Miniarket.
Miniarket.
Miniarket fra palestinske selvstyremyndigheter.
Førstedagskonvolutten.

Merkene har klar brodd mot Israel siden de er utgitt av State of Palestine, noe som gjøre at de ikke kan brukes internasjonalt; de er snarere rene proapandamerker selv om de formelt er frimerker. Førstedagsstemplet er betydningsfullt: 15. mai, datoen da Israel ble angrepet i 1948. Datoen er tidligere markert som Palestinadagen på frimerker, første gang av Egypt (inkl. Gaza) i 1961; se boken Israel under lupen, s. 59.

Neste politiske merke fra palestinske selvstyremyndigheter skal komme 29. november, datoen for FNs delingsplan.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise