Gaza-stripen er fiendtlig område

Den israelske regjering erklærer Gaza-stripen for "fiendtlig område" og gir prinsipiell godkjennelse til leveringsstans av strøm og drivstoff.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Regjeringens vedtak gir det israelske forsvaret flere kort på hånden i kampen mot de stadige rakett- og infiltrasjonsangrepene fra Gaza-stripen. Israel håper at tiltakene vil avskrekke Hamas og de andre terrororganisasjonene og skape økt motstand mot krigføringen hos lokalbefolkningen.

Strømmen ryker først
Dersom rakettangrepene nå stanser opp, vil det ikke bli noen stans i strøm- og drivstoff-leveransene. Hvis jihad-terroristene insisterer på å fortsette sin terrorkrig mot den israelske sivilbefolkningen rundt Gaza-stripen, vil Israel starte med å kutte strømmen.

I følge israelske og palestinske tjenestemenn, bruker befolkningen på Gaza-stripen omkring 200 megawatt. Av disse blir 120 megawatt levert fra Israel, 17 fra Egypt og 65 blir produsert lokalt på Gaza-stripen.

Den israelske regjeringen valgte å begynne straffetiltakene med strømstans fordi elektrisitet blir brukt i produksjon av Kassam-rakettene.

Deretter blir det kutt i drivstoff
Dersom kutt i strømleveransene ikke får angrepene fra Gaza-stripen til å stanse opp, vil det bli aktuelt med stans i drivstoffleveranser i neste omgang. Avgjørelsen er fortsatt betinget av en juridisk vurdering av kontrakten mellom israelske og palestinske myndigheter, skriver Ha’aretz. Dersom tiltaket blir iverksatt, vil Israel opprettholde leveranse av drivstoff til generatorene på de palestinske sykehusene.

Strengere grensekontroll
I regjeringens vedtak ligger også en innskjerping av grensekontrollen mot Gaza-stripen. Det vil bli vanskelig eller umulig å levere andre produkter enn mat og medisiner til Gaza-stripen, og persontrafikk vil bli fullstendig stanset, i følge Ha’aretz. Israel har vedtatt å opprettholde leveransene av vann.

Målet er å svekke Hamas
Ved å erklære Gaza-stripen som “fiendtlig område” kan Israel innføre disse sanksjonene etter internasjonal lov, i følge det israelske utenriksdepartementet. Alle medlemmer av det israelske sikkerhetskabinettet støttet vedtaket.

Alle tiltakene vil bli “iverksatt etter en juridisk vurdering”. Israel vil også “ta hensyn til de humanitære aspekter” og “unngå en humanitær krise”

– Målet med tiltakene er å svekke Hamas, sa forsvarsminister Ehud Barak under møtet, i følge en deltaker.

– For hver dag som går kommer vi nærmere en [større bakke-]operasjon på Gaza-stripen, la han til. Leder for Knessets utenriks- og forsvarskomite, Tzhai Hanegbi, mener det er uunngåelig å sette inn store bakkestyrker på Gaza-stripen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelIsraelske spesialsoldater arresterte Hamas-offiserer
Neste artikkelArresterte terrorister som planla angrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise