Farlig spill på grensen til Gaza

Langs de 51 kilometrene som utgjør grensen mellom Israel og Gaza, er det et gjerde. Gjerdet sender signaler når noen berører det. Langs grensen foregår det et livsfarlig spill hele tiden.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Nylig ble en israelsk offiser drept ved denne grensen. Offiseren var araber, beduin. Beduin-soldater spiller en viktig rolle. For beduinene er trent i å “lese” terrenget. De kan bedre enn andre se om det har gått noen uvedkommende personer i grenseområdet. De legger merke til fotspor, tegn på at noen har gravd eller andre endringer.

Langs gjerdet, på israelsk side, går det en vei. Der kjører patruljer jevnlig. Det har hendt at terrorister har kommet seg over, eller kanskje under, grensen fra Gaza og har angrepet patruljen. (Beduin-offiseren vi nevnte ble drept av en bombe som var plassert og ble detonert ved fjernkontroll.) Det er vanlig at patruljen består av to biler som holder avstand. Dersom den ene blir angrepet, kan den andre ta forholdsregler.

I tillegg til gjerdet og patruljene er det et stort antall overvåkingskameraer og annen høyteknologi som skal oppdage all uønsket aktivitet i grenseområdet. Kvinnelige soldater sitter og ser på skjermer 24 timer i døgnet. De varsler de israelske styrkene, tanks og infanteri, når de oppdager noe mistenkelig.

For hver gang terrorister klarer å utplassere en mine eller bombe, blir dusinvis av andre forsøk oppdaget og nøytralisert før de er utplassert eller før de får gjort skade.

Kilde: En artikkel av Rebecca Anna Stoil på jpost.com (Jerusalem Post) 6. mars 2008.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise