Farlig spill på grensen til Gaza

Langs de 51 kilometrene som utgjør grensen mellom Israel og Gaza, er det et gjerde. Gjerdet sender signaler når noen berører det. Langs grensen foregår det et livsfarlig spill hele tiden.

Nylig ble en israelsk offiser drept ved denne grensen. Offiseren var araber, beduin. Beduin-soldater spiller en viktig rolle. For beduinene er trent i å “lese” terrenget. De kan bedre enn andre se om det har gått noen uvedkommende personer i grenseområdet. De legger merke til fotspor, tegn på at noen har gravd eller andre endringer.

Langs gjerdet, på israelsk side, går det en vei. Der kjører patruljer jevnlig. Det har hendt at terrorister har kommet seg over, eller kanskje under, grensen fra Gaza og har angrepet patruljen. (Beduin-offiseren vi nevnte ble drept av en bombe som var plassert og ble detonert ved fjernkontroll.) Det er vanlig at patruljen består av to biler som holder avstand. Dersom den ene blir angrepet, kan den andre ta forholdsregler.

I tillegg til gjerdet og patruljene er det et stort antall overvåkingskameraer og annen høyteknologi som skal oppdage all uønsket aktivitet i grenseområdet. Kvinnelige soldater sitter og ser på skjermer 24 timer i døgnet. De varsler de israelske styrkene, tanks og infanteri, når de oppdager noe mistenkelig.

For hver gang terrorister klarer å utplassere en mine eller bombe, blir dusinvis av andre forsøk oppdaget og nøytralisert før de er utplassert eller før de får gjort skade.

Kilde: En artikkel av Rebecca Anna Stoil på jpost.com (Jerusalem Post) 6. mars 2008.

 

Forrige artikkelFordømmer Israels Gaza-aksjoner
Neste artikkelVi har “klare beviser” på at Israel drepte Mughniyeh
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -