Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Smugling av løver og aper

De siste årene har Israel og Egypt i perioder stengt av Gaza for alt annet enn de nødvendigste varene. Og noen ganger når terrorister har gått til væpnede angrep på grensekryssingene (av alt), har det vært vanskelig å opprettholde levering av nødvendighetsvarer også. Men direkte nød har det ikke vært i Gaza.

Etter at Hamas overtok full kontroll over Gaza sommeren 2007, er det blitt enda mer avstengning. Akkurat nå i august 2008 er det riktignok våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det kommer noen raketter mot Israel nå og da, men stort sett holder den. Så nå kommer det mer varer til Gaza. Men så lenge Hamas ikke oppfyller de betingelsene det internasjonale samfunnet har satt (blant annet å anerkjenne Israel), er det grunnleggende boikott av Gaza.

Siden Israel trakk seg ut av Gaza sommeren 2005, har Hamas sørget for å bygge et stort antall tunneler mellom Egypt og Gaza. Det økte sterkt da Hamas fikk kontrollen med hele Gaza og dermed grenseområdet. Israel har klaget på at Hamas har fått smugle store mengder våpen, til dels avanserte, inn fra Egypt til Gaza. Men det er mye annet som smugles også.
En dyrehage i Gaza har fått dyrene smuglet inn fra Egypt. Løver og aper (fortrinnsvis unger) ble bedøvet, lagt i tøysekker og halt gjennom tunneller. Men en elefant har det ennå ikke lykkes å smugle.

Noen lever av å bygge og drive tunneler. Andre er en slags meglere som finner ruter som ledige og billigst mulig. Men uansett er det dyrt å få varene inn på den måten.

Blant varer som smugles, kan nevnes sigaretter, fristende undertøy, datamaskiner, klær, motorolje og matvarer som ikke kommer inn på annen måte.

Egypt har gjort noen forsøk i det siste på å redusere smuglingen. Men innsatsen er ikke så stor at det monner noe nevneverdig. Eieren av dyrehagen, en ungdom på 23 år, tror ikke det er lenge før også elefanter kan gå gjennom tunnelene.

Kilde: En artikkel fra Associated Press som stod på jpost.com (Jerusalem Post) 8. august 2008.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart