Smugling av løver og aper

De siste årene har Israel og Egypt i perioder stengt av Gaza for alt annet enn de nødvendigste varene. Og noen ganger når terrorister har gått til væpnede angrep på grensekryssingene (av alt), har det vært vanskelig å opprettholde levering av nødvendighetsvarer også. Men direkte nød har det ikke vært i Gaza.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Etter at Hamas overtok full kontroll over Gaza sommeren 2007, er det blitt enda mer avstengning. Akkurat nå i august 2008 er det riktignok våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det kommer noen raketter mot Israel nå og da, men stort sett holder den. Så nå kommer det mer varer til Gaza. Men så lenge Hamas ikke oppfyller de betingelsene det internasjonale samfunnet har satt (blant annet å anerkjenne Israel), er det grunnleggende boikott av Gaza.

Siden Israel trakk seg ut av Gaza sommeren 2005, har Hamas sørget for å bygge et stort antall tunneler mellom Egypt og Gaza. Det økte sterkt da Hamas fikk kontrollen med hele Gaza og dermed grenseområdet. Israel har klaget på at Hamas har fått smugle store mengder våpen, til dels avanserte, inn fra Egypt til Gaza. Men det er mye annet som smugles også.
En dyrehage i Gaza har fått dyrene smuglet inn fra Egypt. Løver og aper (fortrinnsvis unger) ble bedøvet, lagt i tøysekker og halt gjennom tunneller. Men en elefant har det ennå ikke lykkes å smugle.

Noen lever av å bygge og drive tunneler. Andre er en slags meglere som finner ruter som ledige og billigst mulig. Men uansett er det dyrt å få varene inn på den måten.

Blant varer som smugles, kan nevnes sigaretter, fristende undertøy, datamaskiner, klær, motorolje og matvarer som ikke kommer inn på annen måte.

Egypt har gjort noen forsøk i det siste på å redusere smuglingen. Men innsatsen er ikke så stor at det monner noe nevneverdig. Eieren av dyrehagen, en ungdom på 23 år, tror ikke det er lenge før også elefanter kan gå gjennom tunnelene.

Kilde: En artikkel fra Associated Press som stod på jpost.com (Jerusalem Post) 8. august 2008.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael kan nøytralisere S-300
Neste artikkelBarak er en hysterisk person
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise