Halvparten av palestinerne støtter væpnede angrep på sivile israelere

Palestinerne er delt på midten når det gjelder synet på væpnede aksjoner mot sivile israelere innenfor våpenhvilelinjene fra 1949.

Palestinerne er delt på midten når det gjelder synet på væpnede aksjoner mot sivile israelere innenfor våpenhvilelinjene fra 1949. I den siste meningsmålingen fra Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR), som ble offentliggjort 22. desember, gir 48,1 prosent av deltakerne sin støtte til væpnede angrep.

13,9 prosent sier de støtter væpnede angrep mot sivile israelere i Israel sterkt.

34,2 prosent sier de støtter slike angrep.

41,9 motsetter seg væpnede angrep mot sivile israelere i Israel.

Kun 7,3 prosent motsetter seg slike angrep sterkt.

2,8 prosent sier de “vet ikke”, eller har latt spørsmålet være ubesvart.

Størst støtte på Gaza-stripen På Gaza-stripen er støtten til væpnede angrep mot sivile israelere generelt betydelig større enn på Vestbredden.

Av deltakere på Vestbredden var det kun 41,4 prosent som uttaler seg positivt til angrep mot sivile israelere.

På Gaza-stripen støtter 59,7 av palestinerne væpnede angrep mot sivile israelere. 22,1 prosent sier de støtter slike angrep sterkt.

Utvalgets størrelse var 1270 voksne, 830 på Vestbredden og 440 på Gazastripen. De ble intervjuet ansikt til ansikt på 127 tilfeldig valgte steder. Feilmargin er tre prosent.

 

Forrige artikkelHva kan Israel vente av Obama?
Neste artikkelHva kan Israel vente av Obama?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.