Ingen vestlige aktivister ble skadet

  Det var ikke én eneste vestlig eller arabisk person blant aktivistene som ble skadet i kampene som fulgte da israelske soldater bordet skipet Mavi Marmara 31. mai. Fra tidligere er det kjent at alle de ni som ble drept var tyrkere, én av dem hadde også amerikansk statsborgerskap. Nå er det fastslått at også […]

Mavi Marmara var på vei til Gaza-stripen sammen med fem andre skip da de ble stanset av israelsk marine 31. mai. Israel opprettholder en sjøblokade av Gaza-stripen for å hindre våpensmugling til terrororganisasjonen Hamas.

 

Det var ikke én eneste vestlig eller arabisk person blant aktivistene som ble skadet i kampene som fulgte da israelske soldater bordet skipet Mavi Marmara 31. mai.

Fra tidligere er det kjent at alle de ni som ble drept var tyrkere, én av dem hadde også amerikansk statsborgerskap.

Nå er det fastslått at også alle de skadde var tyrkere, bortsett fra én person fra Indonesia som fikk mindre alvorlige skader.

Den tyrkiske organisasjonen IHH, som eier Mavi Marmara, har offentliggjort en liste med 53 skadde personer. 23 av disse skal ha blitt alvorlig skadet.

Dersom man sammenholder denne listen med en passasjeroversikt som ble funnet ombord, kan man få oversikt over de skaddes nasjonalitet. Det blir også klart at de fleste skadde er oppført som medlemmer av IHH eller lokale tyrkiske organisasjoner som er tilknyttet IHH. Det gjelder 16 av de 23 med mest alvorlige skader og 21 av de 30 med mindre alvorlige skader.

Åtte av de ni drepte tilhørte islamistiske organisasjoner med en radikal, anti-vestlig agenda. Flere av dem hadde uttrykt ønske om å dø som martyrer i islamistisk jihad-krig før de dro på toktet mot Gaza-stripen.

Det faktum at ingen vestlige eller arabiske pro-palestinske aktivister ble drept eller skadet i kampene med IDF, bekrefter at konfrontasjonen ble planlagt og satt i gang av en separat gruppe tyrkiske aktivister med en voldelig agenda. Det går også langt i å bekrefte at de israelske marinesoldatene ikke lot seg provosere til å ramme humanitære, ikke-voldelige aktivister da de følte seg tvunget til å åpne ild i selvforsvar.

De to listene som danner grunnlaget for denne artikkelen er tilgjengelig i en rapport fra Intelligence and Terrorism Information Center (ekstern lenke til PDF).

Forrige artikkelIkke grunnlag for direkte forhandlinger
Neste artikkelHizbollah i høy beredskap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.