Mateksport fra Gaza til Vestbredden

For første gang siden Hamas tok over makten på Gaza-stripen, blir varer produsert på kyststripen solgt til Vestbredden.

Skolebarn på Vestbredden spiser nå mat produsert på Gaza-stripen. (Foto: RafahKid, flickr.com)
Skolebarn på Vestbredden spiser nå mat produsert på Gaza-stripen. (Foto: RafahKid, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ikke siden 2007 har Gazas innbyggere kunne frakte salgsvarer til Vestbredden. Men den israelske regjeringen har nå åpnet opp for eksport fra Gaza-stripen til Vestbredden, og de første tretten lastebillassene går i dag mellom de to palestinske områdene.

Lastebilene frakter mat produsert på Gaza-stripen til barn på skolene på Vestbredden, et program i regi av World Food Programme.

Før Hamas tok over makten på Gaza-stripen i et brutalt kupp i 2007, ble i gjennomsnitt 86 lastebillass med varer eksportert fra området hver dag. Mer enn 85 prosent av dette gikk til Vestbredden, melder Ha’aretz.

Forrige artikkelHar Israel allerede bestemt seg for å angripe Irans atomprogram?
Neste artikkelIran hevder de vil tillate IAEA-inspeksjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no