Israel leverer diesel til Gaza

450.000 liter diselolje ble fredag overført fra Israel til Gaza for at kraftverket på Gaza-stripen skal kunne produsere strøm.
Leveranser gjennom grensestasjonen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Leveranser gjennom grensestasjonen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Dieselleveransen via Kerem Shalom grenseovergang skal lette den alvorlige drivstoffmangelen på Gaza-stripen.

Palestinske kilder forteller til Yedioth Aharonoth at  for første gang er de palestinske selvstyremyndighetene villige til å betale for drivstofftilførsel, i henhold til en beslutning tatt av PA-president Mahmoud Abbas.

Drivstoff-leveransen fra Israel kommer til å gjøre det mulig for kraftverket å bli drevet for full kapasitet for første gang på over en måned, men er ikke tilstrekkelig til å kunne drive kraftverket på denne måten mer enn noen dager.

Generaldirektør i den palestinske grenseovergangsadministrasjonen, Nazmi Mhana, forteller at det er det israelske selskapet Dor Alon som leverer dieselen.

Mhan understreket at Abbas beslutning kun ble tatt fordi det er et haster å løse energileveransekrisen for vitale Gaza-institusjoner, slik som sykehus.

Israelske kilder fortalte Yedioth Aharonoth at leveransen er godkjent av koordinatoren for myndighetsaktiviteter i territoriene, generalmajor Eitan Dangot. Dette fordi situasjonen er så kritisk. PA sier det haster å løse tilgang til drivstoff på Gaza-stripen og at alle som er involvert i situasjonen, nemlig PA, Hamas-regjeringen i Gaza og Egypt holder på å jobbe mot en løsning.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise