Vil ikke la israelere bygge boliger på Gaza-stripen

Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)
Mange bygninger ble ødelagt på Gaza under krigen mellom Israel og Hamas i årsskiftet 2008/2009. (Foto: Christian Lilleheim)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Entreprenørforbundet fordømmer FNs organisasjon for barn og hevder de allerede har akseptert flere anbud fra israelsk side. Deres leder, Osama Kahil, sier han har mottatt klager fra en rekke palestinske entreprenører, som hevder israelske firmaer hadde bedt dem om å samarbeide under gjenoppbyggingen av Gaza.

– Vi kontaktet lederen for UNICEF og holdt et møte med henne. Vi har bestemt oss for å boikotte byrået fram til de trekker tilbake sin beslutning, forklarer han.

Palestinerne er “rasende” på israelerne, fordi “de er ansvarlige for at Gaza-stripen er ødelagt”, legger han til. Nå har de bedt de palestinske myndighetene om å overbevise UNICEF om å endre kurs.

Velger lokale tilbydere først
Talskvinne for FN-organet, Catherine Weibel, sier ingen kontrakter er undertegnet med noen firmaer, heller ikke israelske. “Lederen for UNICEF” som Kahil henviser til, skal være UNICEFs spesialutsending til de okkuperte palestinske områdene, Jean Gough.

– Førsteprioritet og politikken til UNICEF-kontoret i de okkuperte palestinske områdene er å kjøpe varer og tjenester fra kvalifiserte palestinske produsenter, selgere og bedrifter. Vi kjøper kun fra andre selskaper dersom varene ikke er tilgjengelig, forklarer Gough.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag