Gilad Shalit på besøk hos “Barca”

Palestinere som ble løslatt fra israelske fengsler i fangeutvekslingen med Gilad Shalit arrangerte en “protestfotballkamp” på Gaza-stripen fordi Shalit var på plass under kampen Barcelona-Real Madrid.

Gilad Shalit (Foto: IDF)
Gilad Shalit (Foto: IDF)

Søndag kveld fikk den tidligere kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit se Lionel Messi og Cristiano Ronaldo briljere under El Classico-kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Shalit var allerede til stede i Barcelona og sendte en forespørsel til klubben om å kunne overvære det som er Fotball-Europas største årlige ligabegivenhet.

Men konspirasjonsteoriene på Gaza-stripen var på forhånd mange om at eks-soldaten var blitt invitert der av favorittklubben sin, på tross av at Barcelona selv har benektet dette i pressen. Derfor organiserte palestinere, som ble frigjort fra israelske fengsler i en del av fangeutvekslingsavtalen der Shalit ble frigjort, en egen “El Classico”. Med draktene til de to klubbene på, protesterte de mot at Shalit var til stede i Katalania.

– Fotball er en sport som bærer med seg et budskap om frihet og kjærlighet. Men vi er imot at en israelsk soldat har blitt invitert, fordi det utlikner forskjellen mellom offer og overgriper, hevdet den tidligere palestinske fangen Yasser Saleh.

En tidligere palestinsk fotballspiller som ble invitert til kampen etter forespørsel fra de palestinske myndighetene, Mahmoud Sarsak, nektet å sitte inne på samme stadion som Shalit.

Forrige artikkel– PA vurderer søksmål mot Lieberman
Neste artikkelHvorfor er Jerusalem verdens midtpunkt?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no