Gilad Shalit på besøk hos “Barca”

Palestinere som ble løslatt fra israelske fengsler i fangeutvekslingen med Gilad Shalit arrangerte en "protestfotballkamp" på Gaza-stripen fordi Shalit var på plass under kampen Barcelona-Real Madrid.
Gilad Shalit (Foto: IDF)
Gilad Shalit (Foto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Søndag kveld fikk den tidligere kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit se Lionel Messi og Cristiano Ronaldo briljere under El Classico-kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Shalit var allerede til stede i Barcelona og sendte en forespørsel til klubben om å kunne overvære det som er Fotball-Europas største årlige ligabegivenhet.

Men konspirasjonsteoriene på Gaza-stripen var på forhånd mange om at eks-soldaten var blitt invitert der av favorittklubben sin, på tross av at Barcelona selv har benektet dette i pressen. Derfor organiserte palestinere, som ble frigjort fra israelske fengsler i en del av fangeutvekslingsavtalen der Shalit ble frigjort, en egen “El Classico”. Med draktene til de to klubbene på, protesterte de mot at Shalit var til stede i Katalania.

– Fotball er en sport som bærer med seg et budskap om frihet og kjærlighet. Men vi er imot at en israelsk soldat har blitt invitert, fordi det utlikner forskjellen mellom offer og overgriper, hevdet den tidligere palestinske fangen Yasser Saleh.

En tidligere palestinsk fotballspiller som ble invitert til kampen etter forespørsel fra de palestinske myndighetene, Mahmoud Sarsak, nektet å sitte inne på samme stadion som Shalit.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise