Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gilad Shalit på besøk hos «Barca»

Gilad Shalit (Foto: IDF)
Gilad Shalit (Foto: IDF)
Palestinere som ble løslatt fra israelske fengsler i fangeutvekslingen med Gilad Shalit arrangerte en "protestfotballkamp" på Gaza-stripen fordi Shalit var på plass under kampen Barcelona-Real Madrid.

Søndag kveld fikk den tidligere kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit se Lionel Messi og Cristiano Ronaldo briljere under El Classico-kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Shalit var allerede til stede i Barcelona og sendte en forespørsel til klubben om å kunne overvære det som er Fotball-Europas største årlige ligabegivenhet.

Men konspirasjonsteoriene på Gaza-stripen var på forhånd mange om at eks-soldaten var blitt invitert der av favorittklubben sin, på tross av at Barcelona selv har benektet dette i pressen. Derfor organiserte palestinere, som ble frigjort fra israelske fengsler i en del av fangeutvekslingsavtalen der Shalit ble frigjort, en egen «El Classico». Med draktene til de to klubbene på, protesterte de mot at Shalit var til stede i Katalania.

– Fotball er en sport som bærer med seg et budskap om frihet og kjærlighet. Men vi er imot at en israelsk soldat har blitt invitert, fordi det utlikner forskjellen mellom offer og overgriper, hevdet den tidligere palestinske fangen Yasser Saleh.

En tidligere palestinsk fotballspiller som ble invitert til kampen etter forespørsel fra de palestinske myndighetene, Mahmoud Sarsak, nektet å sitte inne på samme stadion som Shalit.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart