Kemp: – IDF beskytter sine sivile

Under den forrige Gaza-krigen påpekte den britiske obersten Richard Kemp at de israelske forsvarsstyrkene gjorde mer for å sikre rettighetene til sivile i kampsonen enn noen annen hær i historien. Nå følger han me på kamphandlingene under Operasjon Forsvarssøyle.
Britisk kommandør Richard Kemp (Foto: Wikipedia)
Britisk kommandør Richard Kemp (Foto: Wikipedia)

Richard Kemp er selv en svært respektert soldat som har vært i kamp en rekke ganger for den britiske hæren, blant annet som kommandør for øyrikets styrker i Afghanistan. Han har blitt en helt i Israel, etter at han under forrige Gaza-krig vitnet til fordel for IDF under en høring i FNs menneskerettighetsråd.

– Under Operasjon Støpt Bly, har de israelske forsvarsstyrkene gjort mer for å sikre rettighetene til sivile i kampsonen, enn noen annen hær i historien, sa Kemp den gang. Kemp regner seg ikke for å være pro-Israel, han sier dette som en ren militærfaglig vurdering.

– IDF trenger ikke mitt forsvar
Nå er han i Israel for å overvære IDFs Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen, i kampen mot Hamas og andre terrorgrupper som har avfyrt over 1200 raketter og granater mot sivile mål i Israel på én uke.

– Jeg ønsket å få førstehåndskunnskap om hva som skjer i dag i Gaza-konflikten. For etter min erfaring å bedømme er det ingenting som er bedre enn å se ting på nært hold, så du kan snakke med mennesker og involvere deg med dem, sier Kemp.

– Mennesker spør meg hvorfor jeg har et synspunkt som er pro-IDF. Men jeg mener jeg har et objektivt bilde av hva som skjer her. IDF trenger ikke meg til å forsvare dem. Det har de bevist over mange år. Det er det saklige militære perspektivet jeg bringer med meg, sier Kemp.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise