Kemp: – IDF beskytter sine sivile

Under den forrige Gaza-krigen påpekte den britiske obersten Richard Kemp at de israelske forsvarsstyrkene gjorde mer for å sikre rettighetene til sivile i kampsonen enn noen annen hær i historien. Nå følger han me på kamphandlingene under Operasjon Forsvarssøyle.
Britisk kommandør Richard Kemp (Foto: Wikipedia)
Britisk kommandør Richard Kemp (Foto: Wikipedia)

Richard Kemp er selv en svært respektert soldat som har vært i kamp en rekke ganger for den britiske hæren, blant annet som kommandør for øyrikets styrker i Afghanistan. Han har blitt en helt i Israel, etter at han under forrige Gaza-krig vitnet til fordel for IDF under en høring i FNs menneskerettighetsråd.

– Under Operasjon Støpt Bly, har de israelske forsvarsstyrkene gjort mer for å sikre rettighetene til sivile i kampsonen, enn noen annen hær i historien, sa Kemp den gang. Kemp regner seg ikke for å være pro-Israel, han sier dette som en ren militærfaglig vurdering.

– IDF trenger ikke mitt forsvar
Nå er han i Israel for å overvære IDFs Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen, i kampen mot Hamas og andre terrorgrupper som har avfyrt over 1200 raketter og granater mot sivile mål i Israel på én uke.

– Jeg ønsket å få førstehåndskunnskap om hva som skjer i dag i Gaza-konflikten. For etter min erfaring å bedømme er det ingenting som er bedre enn å se ting på nært hold, så du kan snakke med mennesker og involvere deg med dem, sier Kemp.

– Mennesker spør meg hvorfor jeg har et synspunkt som er pro-IDF. Men jeg mener jeg har et objektivt bilde av hva som skjer her. IDF trenger ikke meg til å forsvare dem. Det har de bevist over mange år. Det er det saklige militære perspektivet jeg bringer med meg, sier Kemp.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise