Hemmelige Gaza-samtaler med Egypt

Israel og Egypt kan komme til å lette restriksjonene mot Gaza-stripen ytterligere, samtidig som de strammer grepet for å stanse våpensmuglingen til Hamas. En israelsk regjeringskilde bekreftet torsdag at det pågår hemmelige samtaler i Kairo i denne retning.

I all hemmelighet fører egyptiske og israelske representanter samtaler i Kairo med to siktemål – lette restriksjonene på innbyggerne i området og forhindre at Hamas raskt får bygge opp sine våpenlagre. Det bekreftet en israelsk regjeringskilde til Jerusalem Post torsdag.

Ifølge tidligere Mossad-sjef Efraim Halevy, som holdt et foredrag på Bar Ilan-universitetet onsdag, er Israel i ferd med å finne fram til det han mener er en mer bærekraftig og langsiktig politikk overfor Gaza-stripen og de palestinske innbyggerne der. Denne linjen tror han vil bli ytterligere forsterket etter valget.

Som et resultat av våpenhvileforhandlingene med Hamas og Egypt under Operasjon Forsvarssøyle, undertegnet de tre partene et skriftlig dokument om å stanse konflikten midlertidig. Det er første gang at Israel har skrevet under på noe som helst som Hamas har vært en del av.

– Du kan se innledningen av en politikk som utformer seg. Vi tillater visse ting på Gaza nå. Vi behandler folket der noe annerledes enn vi har gjort fram til nå, sier Halevy.

Mindre restriksjoner = mer våpenhvile?
For det første arbeider Israel med å stanse våpenstrømmen til Hamas, noe som er viktig for å forhindre at de skal være i stand til å kunne angripe Israel igjen. Deretter letter israelerne sakte, men sikkert, restriksjonene som ligger over livene til Gazas innbyggere. Jerusalem begynner å innse at dette er veien å gå for at våpenhvilene skal vare lengre, sier Halevy.

– Kan vi å bevege oss framover i humanitære spørsmål på Gaza, kan vi styrke våpenhvilen og engasjere egypterne på en positiv måte, så er selvsagt det svært fordelaktig, tror han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise