Fatah feiret seg selv på Gaza-stripen

For første gang siden Hamas tok kontrollen over Gaza-stripen i et blodig kupp i 2007, har Fatah fått lov til å avholde en større offentlig markering. Flere hundre tusen var samlet for å markere Fatahs 48-årsdag i Gaza by.
PA-president Mahmoud Abbas talte til de frammøtte i Gaza by, via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)
PA-president Mahmoud Abbas talte til de frammøtte i Gaza by, via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)

«Staten og seieren» heter slagordet til Fatahs feiring på Gaza-stripen, hvor de markerer sin diplomatiske seier i FN. I november klarte de palestinske selvstyremyndighetene (PA), som er kontrollert av Fatah, å få oppgradert «Palestina» sin status i det internasjonale organet.

Flere sentrale ledere i Fatah var på talelisten fredag kveld, inkludert representanter fra Vestbredden. Blant talerne var også konen til generalsekretær Marwan Barghouti. PA-president Mahmoud Abbas snakket til tilhørerne via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah, melder Yedioth Aharonoth.

– Vårt folk lever under en okkupasjon og en blokade. Vårt mål er å forene våre (Hamas’ og Fatahs) krefter og redde hovedstaden Jerusalem. Seieren kommer og vi vil se det snart – på Gaza-stripen, sa Abbas.

Presidenten lovpriste Fatahs og Hamas’ mange «martyrer» i terrorkampen mot Israel opp igjennom årene.

– Det palestinske folk var ille ute da Fatah ble grunnlagt. Verden ønsket ikke å ha noe med oss å gjøre. Vi hadde ikke noe land og ingen politisk struktur. Vi ble sett på som tiggere med behov for gaver. Fatah ble grunnlagt for folket, sa Abbas.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise