Fatah feiret seg selv på Gaza-stripen

For første gang siden Hamas tok kontrollen over Gaza-stripen i et blodig kupp i 2007, har Fatah fått lov til å avholde en større offentlig markering. Flere hundre tusen var samlet for å markere Fatahs 48-årsdag i Gaza by.

PA-president Mahmoud Abbas talte til de frammøtte i Gaza by, via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)
PA-president Mahmoud Abbas talte til de frammøtte i Gaza by, via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah. (Foto: Pressekontoret til den britiske regjeringen)

“Staten og seieren” heter slagordet til Fatahs feiring på Gaza-stripen, hvor de markerer sin diplomatiske seier i FN. I november klarte de palestinske selvstyremyndighetene (PA), som er kontrollert av Fatah, å få oppgradert “Palestina” sin status i det internasjonale organet.

Flere sentrale ledere i Fatah var på talelisten fredag kveld, inkludert representanter fra Vestbredden. Blant talerne var også konen til generalsekretær Marwan Barghouti. PA-president Mahmoud Abbas snakket til tilhørerne via satelittvideo fra sitt kontor i Ramallah, melder Yedioth Aharonoth.

– Vårt folk lever under en okkupasjon og en blokade. Vårt mål er å forene våre (Hamas’ og Fatahs) krefter og redde hovedstaden Jerusalem. Seieren kommer og vi vil se det snart – på Gaza-stripen, sa Abbas.

Presidenten lovpriste Fatahs og Hamas’ mange “martyrer” i terrorkampen mot Israel opp igjennom årene.

– Det palestinske folk var ille ute da Fatah ble grunnlagt. Verden ønsket ikke å ha noe med oss å gjøre. Vi hadde ikke noe land og ingen politisk struktur. Vi ble sett på som tiggere med behov for gaver. Fatah ble grunnlagt for folket, sa Abbas.

Forrige artikkelJ Street er positive til nye Kongress-medlemmer
Neste artikkel– Israel bør satse mer på u-land
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no