Egypts “tunnelkrig” rammer Gazas økonomi

Prisene på mange basisvarer på Gaza-stripen har doblet seg, etter at Egypt begynte å slå hardt ned på tunnelsmuglingen.

Smuglertunnel ved Rafah (Illustrasjon: Marius Arnesen, flickr.com)
Smuglertunnel ved Rafah (Illustrasjon: Marius Arnesen, flickr.com)

Etter den arabiske våren, har anslagene mot smuglertunneler langs grensen mellom Egypt og Gaza-stripen, vært svært få. Men etter flere terroranslag på Sinai, har Kairo strammet til grepet de siste to ukene.

Arbeidet med å stenge smuglertunneler har gjort at sement- og bensinprisene har gått i være på Gaza-stripen. Et hardt slag for en sårbar og liten økonomi. Målet er å få tilintetgjort så mange tunneler som mulig, før opposisjonen innleder storstilte protestaksjoner mot regjeringen ved månedskifte.

– I dag må vi betale ekstra med penger, for å overbevise en egyptisk sjåfør om å bringe varer til oss. Det resulterer i stigende priser på basisvarer her, forklarer tunneleier Abu Ali til Ha’aretz.

Hamas hevder de er villige til å stenge alle tunnelene, dersom Egypt sørger for raskere flyt av mennesker og varer ved grenseovergangen i Rafah.

Forrige artikkelKerry til Midtøsten igjen
Neste artikkelDrapsmenn – til “ære” for menneskeheten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no