– IDF anstrenger seg mer enn noe annet lands hær for å unngå at sivile blir drept

Det er den tidligere øverstkommanderende for de britiske styrkene i Afghanistan, oberst Richard Kemp, som uttaler dette i et intervju med en av Israels største og mest leste nettbaserte aviser.
Obers Richard Kemp mener Israel går svært langt for å beskytte sivile i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)
Obers Richard Kemp mener Israel går svært langt for å beskytte sivile i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)

Den pensjonerte obersten Richard Kemp, som er hedret med Den britiske imperieordenen for sin innsats i Afghanistan, har snakket med Ynetnews.com om Israels militære og moralske overlegenhet i forhold til Hamas. Han uttaler at Israel etter hans mening burde ramme Gaza “hardere og raskere”.

– De israelske militære styrkene anstrenger seg mye mer enn enhver annen hær for å hindre tap av sivile liv. Samtidig burde IDF gjennomføre sine operasjoner i Gaza i et mye høyere tempo og kanskje være mer aggressive, sier han.

– Jeg anerkjenner det enorme presset på Israel fra verdenssamfunnet om å forårsake færrest mulig sivile dødsfall, fortsetter han, men konkluderer:

– På bakgrunn av det jeg har sett, er jeg overbevist om at alt det som IDF gjør for å beskytte uskyldige sivile, og hindre at de blir drept, omfatter mange flere tiltak enn en hvilken som helst annen hær – også den engelske og amerikanske.

I kjølvannet av «Operation Pillar of Defense» i Gaza i 2012 rykket Kemp ut med et markant forsvar for Israel. Nå har han kommet til Israel for å danne seg “et så nøyaktig bilde som mulig av konflikten som pågår”.

– Da kan jeg gjøre meg opp min egen vurdering av hva som har skjedd, og bidra til de internasjonale kommentarene om hva som skjer i Israel, sier han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise