Home Gaza-stripen Israelsk feltsykehus tar nå imot pasienter fra Gaza

Israelsk feltsykehus tar nå imot pasienter fra Gaza

De første pasientene har ankommet feltsykehuset ved grenseovergangen Eretz, selv om det fortsatt ikke er helt ferdig bygget.

Pasienter fra Gaza har begynt å ankomme IDFs feltsykehus. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Pasienter fra Gaza har begynt å ankomme IDFs feltsykehus. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

– IDF har besluttet å åpne et midlertidig sykehus som en humanitær handling, her ved grenseovergangen Eretz, sier feltsykehusets koordinator oberstløytnant Sharon Biton i en video som ble publisert på YouTube fredag.

Videoen viser at de første pasientene allerede har ankommet og får behandling, samtidig som flere av rommene i det provisoriske sykehuset fortsatt er under innredning av bygningsarbeidere.

Oberstløytnant Rachel Mezan forteller at fasilitetene vil inkludere akutt skadebehandling, gynekologi- og føderom, barneavdeling, laboratorium og apotek.

– Under den medisinske eden har vi forpliktet oss til å gi medisinsk hjelp til alle mennesker, sier hun.

Nyheten om byggingen av feltsykehuset ble kjent søndag. Times of Israel skriver at sykehuset er ment å avlaste Shifa-sykehuset i Gaza, som tar imot store andeler av de sivile som blir såret. Wafa-sykehuset ble før dette tatt over av terrorister fra Hamas som brukte det som hovedkvarter, før IDF bombet bygningen torsdag 17. juli. Jerusalem Post forteller at ingen pasienter eller medisinsk personell var til stede da bygget ble bombet.

Her kan du se video fra feltsykehuset:

Artikkelen fortsetter under annonsenGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart