Israelerne synes ikke noen part framstod som vinner

51 prosent av israelerne mener ingen av partene er vinnere av Gaza-krigen. 56 prosent mener Israels mål med militæroperasjonen er bare delvis oppnådd. Likevel har Netanyahu-regjeringens håndtering fortsatt stor støtte i folket.
Meningsmåling viser at få oppfattet militæroperasjonen i Gaza som en fullført suksess under ukens våpenhvile. (Foto: Skjermdump fra Ha'aretz)
Meningsmåling viser at få oppfattet militæroperasjonen i Gaza som en fullført suksess under ukens våpenhvile. (Foto: Skjermdump fra Ha'aretz)

I en undersøkelse utført for Ha’aretz av analysebyrået Dialog onsdag, midt i den 72 timer lange våpenhvilen som utløp i dag, kommer det frem at svært få israelere oppfatter den første måneden av ”Operation Protective Edge” som en ubetinget suksess.

Et flertall på 56 prosent mener at IDF bare delvis har oppnådd de forhåndsdefinerte målene om ødeleggelse av terrortunnelene, betydelig svekkelse av Hamas og avskrekking av terroristenes videre angrepsplaner. 26 prosent mener at målene er oppnådd nå. 13 prosent mener disse målene ikke er nådd i det hele tatt, og fem prosent vet ikke hva de mener om dette.

Når det gjelder synet på resultatet av militæroperasjonen frem til denne ukens våpenhvile, svarte et flertall på 51 prosent at de ikke mener noen av partene i konflikten fremstår som vinnere. 36 prosent mener Israel er vinnerne av konflikten, mens seks prosent av de spurte ser på Hamas som vinnerne, og seks prosent vet ikke.

Samtidig er imidlertid oppslutningen rundt statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarssjef Benny Gantz fortsatt høy, slik den har vært under hele operasjonen. 77 prosent svarer at de er fornøyde med måten Netanyahu har håndtert konflikten, 76 prosent med Ya’alon og hele 83 prosent med Gantz.

Ha’aretz mener i sin analyse at dette kan forklares med at Netanyahu-regjeringens valg har vært mulige å støtte for velgere både i sentrum og på høyresiden. De mener velgerne i sentrum av det politiske landskapet er fornøyde med at Netanyahu har avvist de mest radikale forslagene, om for eksempel å ta tilbake Gaza eller fjerne Hamas’ makt fullstendig, mens høyresiden samtidig er tilfreds med at Hamas har blitt såpass hardt svekket.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise