Egypt strammer grepet om Gaza-grensen

Egyptiske myndigheter tømmer grenseområdet mot Gaza for innbyggere, for å ta forholdsregler mot våpensmugling og infiltrasjon over grensen.
Egyptiske myndigheter ødelegger om lag 800 hjem langs Gaza-grensen for å styrke sikkerheten. (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera)
Egyptiske myndigheter ødelegger om lag 800 hjem langs Gaza-grensen for å styrke sikkerheten. (Foto: Skjermdump fra Al Jazeera)

Egypt vil opprette en buffersone ved grensen mot Gaza, forteller Al Jazeera. Myndighetene har vedtatt at de nærmeste 500 meterne langs den ti km lange Gaza-grensen i Sinai skal tømmes for innbyggere. De 10.000 beboerne i denne sonen fikk tidligere i uken 48 timers frist på seg til å forlate sine totalt 800 hjem, før hjemmene ville bli ødelagt mot kompensasjon fra staten.

Rivingen av husene ble igangsatt onsdag, bare en dag etter ett av de verste angrepene hæren i landet har vært utsatt for siden president Morsi ble avsatt i fjor, der 31 soldater ble drept i dette området.

Angrep fra opprørsgrupper med tilknytning til Det muslimske brorskap mot egyptiske sikkerhetsstyrker i Sinai har eskalert i tiden som har gått etter at Morsi ble fratatt presidentmakten. Egypt har fra før av erklært unntakstilstand på Sinai-halvøya, og stengt grenseovergangen Rafah på ubestemt tid. Dette er den eneste grenseovergangen mellom Gaza og Egypt.

I buffersonen som nå opprettes skal det graves ut kløfter som skal fylles med vann for å hindre utgraving av nye underjordiske tunneler. Egyptiske myndigheter har i lengre tid vært på offensiven mot smuglings- og infiltrasjonstunnelene fra Gaza, og mange slike er ødelagt.

Buffersonen er det nyeste leddet i kampen for å hindre at Gaza-innbyggere tar seg inn i Egypt, og at våpen fra Gaza smugles til Egypt. Ifølge de egyptiske myndighetene foregår det en utstrakt bruk av dette grenseområdet til våpensmugling.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise