Dempsey: Israel gjorde “ekstraordinære” tiltak for å hindre sivile tap

– Jeg mener Israel gikk ekstraordinært langt i forsøket på å begrense ødeleggelser og tap av liv for sivile, sier USAs forsvarssjef Martin Dempsey. Han peker at Israel blir hold til en annen standard enn Hamas.

Forsvarssjef Martin E. Dempsey (foto: West Point Public Affairs)
Forsvarssjef Martin E. Dempsey (foto: West Point Public Affairs)

Under Gaza-krigen sommeren 2014 fikk Israel mye kritikk i Norge for tap av sivile palestinske liv. MIFF påpekte at Israel gjør mer enn andre vestlige forsvarsstyrker for å beskytte sivile i tilsvarende krigssituasjoner. Vi viste også, på grunnlag av Al Jazeeras oversikt over drepte, at menn i stridsdyktig alder var sterkt overrepresentert blant de drepte.

USAs forsvarssjef general Martin Dempsey bekrefter at Israel gikk langt i å beskytte sivile.

– Jeg mener faktisk at Israel gikk ekstraordinært langt i forsøket på å begrense ødeleggelser og tap av liv for sivile, sa Dempsey under et møte i Carnegie Endowment for International Peace i New York, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han nevnte blant annet at Israel på forhånd varslet hvilke bygninger de kom til å ødelegge.

– IDF er ikke interessert i å forårsake tap av sivile menneskeliv. De er interessert i å stanse avfyringen av raketter og granater ut av Gaza inn i Israel, sa Dempsey.

Amerikanerne har hatt en gruppe i Israel for å lære hvilke tiltak Israel gjorde for å hindre tap av sivile liv.

– I denne type konflikt, hvor du blir holdt til en standard som dine fiender ikke blir holdt til, vil du bli kritisert for sivile tap, la han til.

Forrige artikkelHer meier varebilen ned tre soldater
Neste artikkelStipendiatenes stupide sammenligning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.