Egypt innfører livstidsstraff for Gaza-smuglere

I kampen mot tunellene i Sinai utvider Egypt strafferammen for smugling.

Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)
Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

De som blir tatt for å delta i utgraving og bruk av tunneler fra den egyptiske Sinai-halvøya til Hamas-kontrollerte Gaza, risikerer nå fengsel med livstidsdom. Det opplyste det egyptiske nyhetsbyrået MENA søndag, ifølge Times of Israel.

Lovendringen er enda et skritt i egyptiske myndigheters kamp mot de illegale tunnelene til Gaza, som brukes til smugling av blant annet våpen og annet utstyr til terroraktivitet. Endringen innebærer i tillegg at egyptiske myndigheter får rett til å beslaglegge bygninger som skjuler innganger til tunneler, og alt utstyr som har vært brukt i utgravingen. Alle som har hatt kjennskap til slike tunneler og som ikke har anmeldt dem, skal kunne idømmes livstidsstraff på samme måte som de som har bygget og brukt tunnelene.

Egypt har de siste månedene destruert en mengde smuglertunneler som førte til Gaza, og det arbeides med å fjerne boligene som ligger tettest opp til Gaza-grensen i byen Rafah for å anlegge en bred folketom sikkerhetssone foran grensegjerdet.

Forrige artikkel– Iran bruker atomavtalen til våpenopprustning
Neste artikkelHamas ville angripe soldater under Purim-festen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -