Egypt innfører livstidsstraff for Gaza-smuglere

I kampen mot tunellene i Sinai utvider Egypt strafferammen for smugling.
Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)
Smuglertunell fra Egypt Til Gaza. (Illustrasjonsfoto: Marius Arnesen / Flickr.com / CC)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

De som blir tatt for å delta i utgraving og bruk av tunneler fra den egyptiske Sinai-halvøya til Hamas-kontrollerte Gaza, risikerer nå fengsel med livstidsdom. Det opplyste det egyptiske nyhetsbyrået MENA søndag, ifølge Times of Israel.

Lovendringen er enda et skritt i egyptiske myndigheters kamp mot de illegale tunnelene til Gaza, som brukes til smugling av blant annet våpen og annet utstyr til terroraktivitet. Endringen innebærer i tillegg at egyptiske myndigheter får rett til å beslaglegge bygninger som skjuler innganger til tunneler, og alt utstyr som har vært brukt i utgravingen. Alle som har hatt kjennskap til slike tunneler og som ikke har anmeldt dem, skal kunne idømmes livstidsstraff på samme måte som de som har bygget og brukt tunnelene.

Egypt har de siste månedene destruert en mengde smuglertunneler som førte til Gaza, og det arbeides med å fjerne boligene som ligger tettest opp til Gaza-grensen i byen Rafah for å anlegge en bred folketom sikkerhetssone foran grensegjerdet.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise