To av tre palestinere støtter rakettangrep mot Israel

I en fersk meningsmåling blant palestinere på Vestbredden og i Gaza sier 63 prosent at de støtter avfyring av raketter fra Gaza-stripen mot Israel dersom ikke Israel avslutter ”blokaden”.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Undersøkelsen der dette kommer fram, er utført 4.-6. juni av Palestinian Center for Policy and Survey Research, blant 1.200 respondenter på 120 ulike steder på Vestbredden og i Gaza.

I den samme undersøkelsen sier 59 prosent at de mener Hamas var vinneren av Gaza-krigen 2014. 25 prosent mener begge parter var tapere i krigen.

Samtidig sier 63 prosent at de er misfornøyde med resultatene av krigen, tatt i betraktning alle livene som gikk tapt og alle de materielle skadene. 35 prosent sier at de er tilfredse med resultatet av krigen uansett.

Det er færre i Gaza enn på Vestbredden som ser på Hamas som krigens vinnere. På Gaza er det 47 prosent som fortsatt oppfatter det slik. Samlet sett er det noen færre som i dag ser på Hamas som vinneren enn det var for ni måneder siden. Da mente 69 prosent av palestinerne at Hamas hadde vunnet.

Undersøkelsen viser også at to av tre støtter en framforhandlet langtids våpenhvile med Israel. 63 prosent sier ja til indirekte forhandlinger mellom Hamas og Israel om en langtids ”hudna” (arabisk uttrykk for våpenhvile), mot at Israel hever ”blokaden”. 32 prosent sier nei til slike forhandlinger.

”Blokaden” er i realiteten en våpenblokade og sjøblokade. Normalt er det stor trafikk over grensen mellom Israel og Gaza daglig.

Forrige artikkelRakett landet i Gaza torsdag kveld
Neste artikkelLes MIFFs årsrapport 2015
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/