To av tre palestinere støtter rakettangrep mot Israel

I en fersk meningsmåling blant palestinere på Vestbredden og i Gaza sier 63 prosent at de støtter avfyring av raketter fra Gaza-stripen mot Israel dersom ikke Israel avslutter ”blokaden”.
Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Undersøkelsen der dette kommer fram, er utført 4.-6. juni av Palestinian Center for Policy and Survey Research, blant 1.200 respondenter på 120 ulike steder på Vestbredden og i Gaza.

I den samme undersøkelsen sier 59 prosent at de mener Hamas var vinneren av Gaza-krigen 2014. 25 prosent mener begge parter var tapere i krigen.

Samtidig sier 63 prosent at de er misfornøyde med resultatene av krigen, tatt i betraktning alle livene som gikk tapt og alle de materielle skadene. 35 prosent sier at de er tilfredse med resultatet av krigen uansett.

Det er færre i Gaza enn på Vestbredden som ser på Hamas som krigens vinnere. På Gaza er det 47 prosent som fortsatt oppfatter det slik. Samlet sett er det noen færre som i dag ser på Hamas som vinneren enn det var for ni måneder siden. Da mente 69 prosent av palestinerne at Hamas hadde vunnet.

Undersøkelsen viser også at to av tre støtter en framforhandlet langtids våpenhvile med Israel. 63 prosent sier ja til indirekte forhandlinger mellom Hamas og Israel om en langtids ”hudna” (arabisk uttrykk for våpenhvile), mot at Israel hever ”blokaden”. 32 prosent sier nei til slike forhandlinger.

”Blokaden” er i realiteten en våpenblokade og sjøblokade. Normalt er det stor trafikk over grensen mellom Israel og Gaza daglig.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise