Fisk og reker skal stanse våpensmugling

Egypt med nytt unikt tiltak mot terror.
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Militære bulldosere har startet nytt arbeid på grensen mellom Egypt og Gaza. Målet er å grave ut 18 fiskedammer langs den 14 kilometer lange grensen. Det er ukjent om  noen andre militærstyrker opererer oppdrettsanlegg for fisk og reker, men det skal Egypts hær nå i gang med mot grensen mot Gaza.

Hensikten med prosjektet er, ifølge nyhetsbyrået AP, å hindre tunnelgraving mellom Gaza og Egypt. Tunnelene blir brukt både til å smugle sivile varer, men også til å smugle våpen og til ukontrollerte bevegelser av jihadister som Egypt ser som en trussel mot egen sikkerhet.

Etter at 31 egyptiske soldater ble drept i et terrorangrep i november, har Egypt ødelagt hundrevis av bygninger i grenseområdet og laget en buffersone for å hindre smuglingsaktiviteten i området. Det blir anslått at antallet operative tunneler er redusert fra flere hundre til 20 tunneler.

– Nå forsøker Egypt å stanse tunnelene for godt, skriver AP. Gravearbeidet på fiskedammene har allerede fått prisen på smuglervarer i Gaza til å øke.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise