Fisk og reker skal stanse våpensmugling

Egypt med nytt unikt tiltak mot terror.
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)

Militære bulldosere har startet nytt arbeid på grensen mellom Egypt og Gaza. Målet er å grave ut 18 fiskedammer langs den 14 kilometer lange grensen. Det er ukjent om  noen andre militærstyrker opererer oppdrettsanlegg for fisk og reker, men det skal Egypts hær nå i gang med mot grensen mot Gaza.

Hensikten med prosjektet er, ifølge nyhetsbyrået AP, å hindre tunnelgraving mellom Gaza og Egypt. Tunnelene blir brukt både til å smugle sivile varer, men også til å smugle våpen og til ukontrollerte bevegelser av jihadister som Egypt ser som en trussel mot egen sikkerhet.

Etter at 31 egyptiske soldater ble drept i et terrorangrep i november, har Egypt ødelagt hundrevis av bygninger i grenseområdet og laget en buffersone for å hindre smuglingsaktiviteten i området. Det blir anslått at antallet operative tunneler er redusert fra flere hundre til 20 tunneler.

– Nå forsøker Egypt å stanse tunnelene for godt, skriver AP. Gravearbeidet på fiskedammene har allerede fått prisen på smuglervarer i Gaza til å øke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise