Fisk og reker skal stanse våpensmugling

Egypt med nytt unikt tiltak mot terror.

I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)
I stedet for våpensmugling under bakken, vil Egypt la grensen mot Gaza bli opprettsanlegg for mult (bildet) og reker. (Illustrasjonsfoto: Gihan Jayaweera, flickr)

Militære bulldosere har startet nytt arbeid på grensen mellom Egypt og Gaza. Målet er å grave ut 18 fiskedammer langs den 14 kilometer lange grensen. Det er ukjent om  noen andre militærstyrker opererer oppdrettsanlegg for fisk og reker, men det skal Egypts hær nå i gang med mot grensen mot Gaza.

Hensikten med prosjektet er, ifølge nyhetsbyrået AP, å hindre tunnelgraving mellom Gaza og Egypt. Tunnelene blir brukt både til å smugle sivile varer, men også til å smugle våpen og til ukontrollerte bevegelser av jihadister som Egypt ser som en trussel mot egen sikkerhet.

Etter at 31 egyptiske soldater ble drept i et terrorangrep i november, har Egypt ødelagt hundrevis av bygninger i grenseområdet og laget en buffersone for å hindre smuglingsaktiviteten i området. Det blir anslått at antallet operative tunneler er redusert fra flere hundre til 20 tunneler.

– Nå forsøker Egypt å stanse tunnelene for godt, skriver AP. Gravearbeidet på fiskedammene har allerede fått prisen på smuglervarer i Gaza til å øke.

Forrige artikkelPeter Beck i MIFF Oslo: Den aktuelle situasjonen
Neste artikkelIslamsk Stat prøvde å angripe Ashkelon med rakett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.